Izvor: INFORMER
01.04.2024 u 20:34
0

SRPSKI AMBASADOR IZ BEČA SE OGLASIO: Izneo nove detalje istrage u Austriji

Ambasador Srbije u Austriji Marko Blagojević izjavio je danas da se očekuje identifikacija deteta sa snimka nastalog u Beču, kako bi se utvrdilo da li je to dvogodišnja devojčica Danka Ilić iz Bora za kojom se traga od 26. marta.

Rekao da je Ambasada Srbije u Beču u stalnom kontaktu sa austrijskom policijom, kao i da je srpski narod koji tamo živi informisan o nestanku devojčice.

– Mi informacijama ne možemo da raspolažemo, njima raspolaže Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako srpsko tako i austrijsko, a mi smo u stalnom kontaktu sa njima – kako u Srbiji, tako i ovde kako bismo omogućili da ako neko ima nove informacije dostavi te informacije nadležnima – istakao je ambasador.

Podseća da je srpska Ambasada u Beču uputila apel svima koji žive u Austriji da ukoliko imaju informacije o nestaloj devojčici to prijave policiji.

– Gotovo da nema naših sunarodnika ovde koji nisu upoznati sa tim slučajem i ono što očekujemo jeste identifikacija lica sa snimka koji je nastao u Beču kako bismo mogli da utvrdimo da li je to Danka Ilić za kojom se vodi potraga. Oni (austrijska policija) neprestano tragaju, a ta zona gde je nastao snimak je dobro pokrivena kamerama jer je to centar Beča i tu se sprovoode antiterorističke mere – pojasnio je Blagojević.

Ističe da je odnos srpske i austrijske policije za svaku pohvalu.

– Oni čine sve što je u njihovoj moći i bave se aktivno ovim slučajem, tako da ne sumnjam da će nas uskoro obavestiti o tome da su identifikovali dete sa snimka. Naši građani koji nas kontaktiraju se veoma odgovorno ponašaju. To znači da nije bilo incidenata ni provokacija, upoznata su sva udruženja, svi su uključeni, a čak i pored srpskih, uključena su i komšijska udruženja sa prostora bivše Jugoslavije, takođe i privatna obezbeđenja, uticajne ličnosti koje su aktivne na društvernim mrežama. Svi se trude i niko ne smeta, već učestvuju i pomažu na vrlo pristojan način ukoliko dođu do neke informacije, bez ometanja – poručuje ambasador.

 

 

Blagojević kaže da je Ambasada, takođe, u stalnom kontaktu sa srpskom policijom.

– Lično sam u kontaktu sa načelnikom Upave kriminalističke policije, i u kontaktu ovde sa austrijskom policijom. Odmah reagujemo ukoliko nešto treba da im se prenese i proveri – rekao je Blagojević.

Bečka policija pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, a nakon što je državljanin Srbije koji živi u Beču prijavio 30. marta da je na autobuskoj stanici u centru austrijske prestonice video devojčicu, koja navodno liči na nestalu Danku u pratnji dve žene. Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora. Danka je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem „Pronađi me“.

Podsetimo, slučaj male Danke podigao je kako Srbiju tako i Evropu na noge. Ekskluzivni snimak devojčice u Beču, koja neodoljivo podseća na Danku, ujedinio je naš narod u Austriji u potrazi za ovom devojčicom

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter