Izvor: Tanjug
31.01.2023 u 18:44
0

Milorad Dodik nakon sastanka sa predsednikom Vučićem: „Dogovorili smo se da Vučić krajem februara, početkom marta, dođe u Banjaluku!“

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštio je da je na sastanku sa predsednikom Srbije u Beogradu dogovorena poseta Aleksandra Vučića Banjaluci krajem februara ili početkom marta.

„Dogovorili smo se da Vučić krajem februara, početkom marta, dođe u Banjaluku, Republiku Srpsku, zajedno sa Vladom Srbije, gde bi se održala zajednička sednica dve vlade i Saveta za saradnju o specijalnim vezama koji čine predsednici republika, odnosno premijeri i da tako zajednički napravimo neku novu dinamiku“, rekao je Dodik za RTRS nakon sastanka.

On je istakao da je sa Vučićem razgovarao o svim važnim i aktuelnim temama, uključujući situaciju na Kosovu i Metohiji i ekonomske teme.

„Međunarodni faktor, pre svega SAD, Nemačka, Francuska i Velika Britanija pokušavaju da svoju raniju brljotinu vezanu za priznanje Kosova dovedu do kraja tako što bi naterali Srbiju da eventualno kroz neku potpuno sumnjivu konstrukciju koja se predlaže, a to je da se ćuti i pusti, dovede Srbiju u ponižavajući položaj“, rekao je Dodik.

Sastanak Aleksandra Vučića i Milorada Dodika: Evo o čemu su predsednici Srbije i Republike Srpske razgovarali!

On je naglasio da je najvažnije da se očuva pregovaračka pozicija.

Kada je reč o ekonomskim pitanjima, Dodik je naveo da je razgovarano o zajedničkim projektima – izgradnji autoputa od Bijeljine do Rače gde se Srbija pojavljuje kao značajan sufinansijer, odnosno donator, te projektima kao što je aerodrom Trebinje i HE Buk Bijela.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter