Izvor: Kurir.rs/Beta
15.10.2023 u 12:21
0

„SISTEMSKO URUŠAVANJE OSNOVNIH PRAVA I SLOBODA“ Kancelarija za KiM: Politika Prištine je da se Srbi isele sa Kosova

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je privođenje Srbina zbog majice sa motivima srpskih manastira još jedan pokazatelj da je „jedina politika prištinskih vlasti- politika sistemskog urušavanja osnovnih prava i sloboda srpskog naroda sa konačnim ciljem da se oni proteraju sa svojih vekovnih ognjišta„.

PETAR PETKOVIĆ: Od Euleksa hoće da sakriju da su Srbi MUČKI UBIJENI! Zašto Priština i dalje ne predaje tela stradalih porodicama? (FOTO)

„U prilog tome govori i najnovije privođenje mladog Srbina, Stefana S. (27) zbog majice sa motivima srpskih manastira i porukom sa motivima cara Dušana. Njaga je Кurtijeva policija zaustavila na putu iz Zubinog Potoka ka selu Drijen gde živi, privela ga i držala ga više od dva sata u policijskoj stanici, zapretivši mu prijavom zbog kako su rekli ‘vređanja po nacionalnoj osnovi'“, navela je kancelarija.

Dodali su da svetska javnost i predstavnici međunarodnih organizacija moraju da razumeju apsurdnu činjenicu da se Srbi na КiM hapse proizvoljno bez ikakvog i prava i osnova – zbog objavljivanja sadržaja na društvenim mrežama, a sada i zbog garderobe koju nose.

„Ukoliko je zaista međunarodnoj zajednici stalo do uspostavljanja mira na ovim prostorima, na čemu Beograd uporno insistira, onda neko mora konkretnim delovanjem obuzdati Кurtijeva nastojanja da etnički očisti КiM od Srba, a zadrži samo svoje istomišljenike i potčinjene“, navedeno je u saopštenju.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter