Izvor: Tanjug
27.05.2023 u 18:09
0

SRBI SU KRIMINALCI? Vjosa Osmani opravdala jučerašnje NASILJE i OKUPACIJU

Posle sastanka Specijalnog izaslanika Nemačke za dijalog Emanuela Saracina, koji je iznenada posetio Kosovo i Metohiju, prištinska predsednica Vjosa Osmani saopštila je da je na sastanku razgovarano o najnovijim dešavanjima na severu.

Osmani je ponovila da je uloženo mnogo napora kako bi se nakon ostavki srpskih gradonačelnika situacija poboljšala i da se u tom cilju preduzimaju navodni demokratski i pravni procesi.

Ona je ponovila da je policija takozvanog Kosova reagovala protiv, kako je rekla, kriminalnih struktura.

KONTRAUDAR: Vučević o mogućnosti prekida dijaloga sa PRIŠTINOM

– Kriminalne akcije na severu, orkestrirane od strane nelegalniһ struktura koje podržava Beograd, imaju za cilj da onemoguće nove gradonačelnike opština na severu zemlje da obavljaju svoje dužnosti po zakonu i ustavu i instrumentalizuju lokalno srpsko stanovništvo, kako bi se stvorio institucionalni vakuum, opšta klima straһa i neizvesnosti – kaže se u saopštenju. Osmani je istakla važnost podrške međunarodnih saveznika i stalne koordinacije sa njima u, kako je saopšteno, naporima za trajni mir, sigurnost i stabilnost.

– Osmani je ponovila da je delovanje kosovske policije prema Vučićevim nelegalnim strukturama i kriminalnim grupama legitimno, da je to ispunjavanje njenih ustavniһ dužnosti u odbrani sviһ građana, bez razlike – zaključuje se u saopštenju prištinskog predsedništva.

Specijalni izaslanik Nemačke za zapadni Balkan je danas u južnom delu Kosovske Mitrovice održao konferenciju za medije, na kojoj je komentarišući najnoviju krizu na severu Kosova i Metohije rekao da ne podržava glupe odluke. Jutros je Emanuel Saracin na svom Tviter nalogu napisao da osuđuje nasilni upad pripadnika Kosovske policije u zgrade opština sa srpskom većinom i da će o tome danas razgovarati sa komandantom KFOR-a, šefom Euleksa, prištinskim zvaničnicima, ali i predstavnicima Srba sa severa naše južne pokrajine

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter