Izvor: blic.rs
14.12.2023 u 12:06
0

DETE (2) UMRLO POSLE RUTINSKOG ZAHVATA: Počelo suđenje lekarima optuženim za smrt male Džene

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je počelo suđenje lekarima optuženim u slučaju smrti devojčice Džene Gadžun iz Kaknja.

Početak suđenja u slučaju “Gadžun” odgađan je više puta do sada.

Prošlog četvrtka, 7. decembra, suđenje je odgođeno, jer nije pristupila doktorka Jasmina Halimić. Ročište je odgođeno i 16. novembra zbog bolesti sudije, a prije toga je odgođeno zbog nedolaska advokata jednog od optuženih lekara. Čak je i jedno od ročišta za izjašnjenje o krivici prekinuto i pomereno, jer je jednom od optuženih dr Suadu Rožajcu pozlilo uoči ročišta kada ga je iz zgrade Suda odvezla Hitna pomoć.

Povodom početka suđenja oglasila se i majka preminule devojčice.

MONSTRUM UDARAO, GRIZAO I PEKAO SINA DO SMRTI: Otac iz Hrvatske osuđen na doživotnu

– Gledam juče Armin Berberović ulazi na glavna vrata suda i to sa lisicama na rukama. Neka, tako i treba. Podrška porodici ubijenih doktorki. Ali šta ovi “naši” nikada ne uđu, a Boga mi niti izađu na ta ista vrata suda? To se oni boje mene, Murisa, koga? Ko im dozvoljava da ulaze i izlaze kroz službena vrata prostorije suda. Zašto im to advokati ne izlaze gde i svi advokati? Šta mislite ko ste i šta ste, vi vredniji od nas koji stojimo ispred Suda i svih onih koji poštuju red Suda. Nadam se da će vam policija od četvrtka zabraniti kroz sve službene ulaze i izlaze. Nećete se zauvek moći kriti. Usput ozdravi nam i doktorka, pa u četvrtak u 10 sati počinjemo tamo gde smo stali peti put po redu – napisala je majka devojčice, Amila Gadžun na Fejsbuku.

Podsećamo, za smrt dvoipogodišnje Džene Gadžun optuženi su ljekari Suad Rožajac, Jasmina Halimić i Nina Jovanović. Njih troje su nedavno pred Kantonalnim sudom negirali krivicu za optužbe koje su im stavljene na teret.

Džena Gadžun preminula je 14. novembra 2021. godine u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, šest dana nakon što su lekari optuženi za njenu smrt, u stomatološkoj ordinaciji “Dr Bejtović” obavljali “rutinsku” operaciju očnog kapka, tokom koje je došlo do komplikacija i srčanog zastoja, te pada u komu devojčice, iz koje se nije probudila.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter