Izvor: ALO
05.04.2024 u 11:53
0

DODIK ODLIKUJE VIKTORA ORBANA: Ovo odlikovanje prošle godine dobio je Putin

Orden Republike Srpske na ogrlici koji će danas biti uručen mađarskom premijeru Viktoru Orbanu u Banjaluci najviše je odlikovanje Republike Srpske koje se dodeljuje još od 1993. godine, ali laureata nema mnogo.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je Orbana povodom Dana Republike – 9. januara, a odlikovanje mu se uručuje u Palati Republike.

Ovo odlikovanje prošle godine pripalo je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu za naročitu patriotsku brigu i ljubav prema Srpskoj.

 

ORBAN IZ BANJALUKE POSLAO MOĆNU PORUKU PODRŠKE: Bez Srba nema ni bezbednosti, ni stabilnost, ni zdrave EU

Premijer Mađarske Viktor Orban ocenio je danas u Banjaluci da nametanje izmena Izbornog zakona BiH od Kristijana Šmita predstavlja provokativnu odluku koja u pitanje dovodi evropski put. Orban je naglasio da je vreme da se shvati da BiH ima mogućnost za unutrašnji dogovor tri konstitutivna naroda, a ne da se stranci mešaju.

On je novinarima u Palati Republike rekao da se Mađaraska mnogo borila da se donese odluka za otvaranje pregovora sa BiH. „Imali ste i podršku drugih, posebno Austrije i nadali smo se da će početak pregovaračkih procesa dovesti do konsolidacije, međutim uočavamo da se donose odluke o izmeni Izbornog zakona i to dovodi do srozavanja svih rezultata koje smo postigli u Briselu“, naglasio je Orban nakon što mu je uručen Orden Republike Srpske na ogrlici, prenela je Srna.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter