Izvor: Tanjug
17.05.2020 u 17:28
0

Slovenci se manje plaše virusa, ali misle da nije kraj opasnosti

Veliki broj Slovenaca smatra da je vlada trebalo još da sačeka s proglašenjem kraja epidemije Covida-19, ali se strah od širenja virusa među populacijom smanjuje, pokazala je anketa koju je danas objavila slovenačka televizija.

Kako prenosi agencija Hina, u anketi je 38 odsto ispitanika ocenilo da je sa objavom kraja epidemije trebalo još malo pričekati, 27 odsto ih smatra da je dobro što se Slovenija među prvima odlučila na taj potez i da su njime zadovoljni, dok se ostali nisu opredelili o tom pitanju ili su rekli da im je svejedno.

Reč je o anketi koju je na uzorku od 505 ispitanika za javni servis 15. i 16. maja sprovela agencija Ninamedia, koja je takve ankete radila tokom poslednja dva meseca.

OBAVEZNO PROČITAJTE

DOKTOR SRĐA JANKOVIĆ OTKRIVA: Strah je uobičajena ljudska reakcija, nema čoveka koji ga ne oseća

„RAFALNA“ PALJBA SVETSKOG BROJA JEDAN NA PREDSEDNIKA SAD: „Tramp politizuje koronu“

ZLATAN IM VIŠE NE TREBA: Malme odlučio da protera Ibrahimovića

SEZONSKI RADNICI U NEMAČKOJ: Heroji ili kriminalci

DAČIĆ RAZVALIO HRVATE Ovo su Srbi, samo su rođeni na teritorije gde je sada Hrvatska (VIDEO)

ON JE MAŠINA: Benfika napadača ne želi da proda Junajtedu za manje od 100 miliona evra

I pored različitih ocena vladine odluke da proglasi kraj epidemije, ali zadrži epidemiološke mere, te ankete pokazuju da strah od korona virusa u Sloveniji sa sve boljom epidemiološkom situacijom naglo pada.

Sredinom marta je 61 odsto ispitanika reklo da su vrlo zabrinuti zbog opasnosti koju nosi korona virus, mesec dana kasnije manje od 50 odsto, a sada ih je samo nešto više od trećine, pokazalo je ispitivanje slovenačke javnosti u tim anketama.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter