Izvor: žena
08.02.2024 u 10:24
0

SVAKI DAN UZMETE JEDNU KAŠIKU MASLINOVOG ULJA: Kažu da je ovo najbolji ČISTAČ OD OTROVA i sprečava tešku bolest

Maslinovo ulje često nazivaju i tečnim zlatom, a stručnjaci se slažu da ima brojnih zdravstvenih prednosti

Bilo da popijete pola supene kašike ili je sipate je u obrok, zdravstveni stručnjaci se slažu – ne postoji pogrešan način da se maslinovo ulje unese u organizam, a studije pokazuju da je nešto više od pola supene kašike dovoljno da primetite razlika.

Maslinovo ulje je prepuno antioksidanata i drugih zdravih jedinjenja koja nećete naći u životinjskim ili prerađenim mastima. Istraživanja ukazuju na to da će oni koji promene ishranu takođe uživati u dugačkoj listi zdravstvenih benefita.

Jedna od najčešće prednosti koje se vezuju za maslinovo ulje je njegova upotreba kao prirodnog laksativa. Maslinovo ulje može pomoći u rešavanju ovog problema – masti pomažu u smirivanju unutrašnjosti creva i omekšavanju stolice pomažući joj da apsorbuje više vode.

Studije su takođe pokazale da dodavanje više maslinovog ulja u ishranu može smanjiti rizik od demencije – sedmog vodećih uzroka smrti, prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji.

„Neki antioksidansi u maslinovom ulju mogu da pređu krvno-moždanu barijeru, potencijalno imaju direktan uticaj na mozak“, rekla je dr Ana-Žuli Tesije sa Harvarda,

Ona je dodala da je moguće da maslinovo ulje ima indirektan uticaj na zdravlje mozga tako što utiče na zdravlje kardiovaskularnog sistema.

OD NAJBOLJIH LEKARA U ZEMLJI DO HITNE TERAPIJE: Čuveni profesor otkriva kako se LEČENJE KRALJA ČARLSA razlikuje od lečenja u državnim bolnicama

 

Maslinovo ulje je takođe glavna komponenta mediteranske ishrane, za koju se više puta pokazalo da smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti – posebno koronarne bolesti srca – i rizik od smrti iz bilo kog uzroka.

Druge studije su pokazale da konzumiranje više od pola kašike ulja dnevno može smanjiti rizik neurodegenerativnih bolesti, ali i respiratornih bolest

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter