8°C

Beograd

Photo: happy bsc

Izvor: tanjug

PETKOVIĆ O POSETI KiM: Hteo sam da idem da odnesem pomoć poplavljenim srpskim selima

Moja poseta Kosovu i Metohiji je bila najavljena na vreme i u skladu sa svim sporazumima i procedurama, a razlog mog odlaska bio je da odnesem humanitarnu pomoć srpskim sredinama ugroženim poplavama, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković.

NAJVAŽNIJE DANAS:

HOROR U FILADELFIJI: Brutalno ubijen mladić (25) srpskog porekla, ubice snimljene (VIDEO)

DR JOVANOVIĆ OBJAŠNJAVA: Odgovori na 10 najvažnijih pitanja o VAKCINACIJI

DANAS JE SVETI SILVESTER: Svetitelj koji štiti poljoprivrednike, poštuju ga i pravoslavci i katolici

Priština prema Petkovićevim rečima na sve gleda kroz politiku i politički marketing, a onemogućivši mu ulazak na KiM je pokazala da joj život i bezbednost srpskih ljudi nije važan.

Petković je zahvalio Evropskoj uniji na stavu jer je rekla da je reč o kršenju sporazuma od strane Prištine koja je zloupotrebila sporazum i ispolitizovala posetu koja je na vreme najavljena.

- Ja tamo nisam nameravao da idem da se bavim kampanjom i politikom nego da pre svega posetim srpska domaćinstva ugrožena poplavama - rekao je Petković.

Naveo je da je ugroženo više od 100 srpskih domaćinstava na KIM i da je najteže u Kosovskom pomoravlju i centralnom Kosovu, Lepini, Gračanici, Babinom mostu, Plemetini i Kuzminu jer su se izlile i Lab i Sitnica i Binačka Morava.

Petković je naglasio da to što nije ušao na KIM ne znači da ugroženim ljudima nije stigla i neće stići potrebna pomoć u vidu crpnih pumpi, vode, hrane, odeće, obuće...

- Uvek ćemo pomoći našem narodu tamo kao što smo uvek i pomagali kad je bilo potrebno - naglasio je direktor Kancelarije za KiM.

OVO ĆE VAS ZANIMATI: 

DR KON O POPUŠTANJU MERA: Nema ni govora o tome

"NAJMOĆNIJE ORUŽJE NA SVETU": Severna Koreja predstavila novi tip balističkih raketa

OBAVEŠTENJA ZA VOZAČE: Obustavljen saobraćaj na putu Leskovac-Barje

Dodao je takođe da je Srbija za mir i dijalog i da posetom nikako nije želeo da dodatno stvara tenzije koje su inače prisutne u Prištini zbog izbora 14. februara.

- Nismo hteli da podižemo tenzije jer iz iskustva znamo da to uvek ide preko leđa srpskog naroda - istakao je Petković.

Naveo je i da danas Srpska lista treba da preda svoju listu i da očekuje da će ubedljivo pobediti i osvojiti svih 10 mandata predviđenih za srpsku zajednicu.

Dodao je i da je Priština, kad je odbila njegovu posetu, navela i to što Srbija gradi stanove na KIM, a da je on samo za Božić podelio 36 stanova koje je izgradila Vlada Srbije, da je juče podeljeno 20 i da će za mesec ili dva biti podeljeno još 50 stanova.

- I u vreme korone smo uspeli da ostvarimo sve što smo zacrtali jer država Srbija ima novca da pomogne svom narodu na Kosovu i Metohiji - istakao je Petković.

Naglasio je da Srbi na KIM treba da znaju da je država Srbija iza njih i da neće dozvoliti da budu ugroženi, a situacije poput sadašnjih poplava su pokazale da Priština tada radi tako da i ne obraća pažnju na srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar