1°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Novosti

MITROPOLIT AMFILOHIJE ISTAKAO I PORUČIO: Ne pretite, svi rušitelji su otišli u nepovrat

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je onima koji su do sada vladali da ne prete da će da ruše i odlaze u šume, jer su svi rušitelji otišli u nepovrat.

On je ponovio da neće odustati da bude obnovljena svetinja na Lovćenu i da bude izgrađen hram Svete Trojice iznad Cetinjskog manastira.

OVO MORATE ZNATI

PREDSEDNIK POKRETA ZA PROMENE POSLAO PISMO NATO: Đukanović hoće rat!

UŽAS! ZGRNULI MILIONE NA MRTVACIMA: Oštećeni i lekari

SVAKO NA SVOJ NAČIN: Pogledajte kako se ministri bore sa stresom

DANAS SLAVIMO MALU GOSPOJINU: Večeras pogledajte u nebo i OTKRIJTE OVO

IZ AMSS PORUČUJU: Povoljni uslovi za vožnju, oprez zbog radova

- Crkva Božja je stradala kroz vekove, strada i danas. Sami znate kakvo je gonjenje crkve bilo u ono vreme, kada su vladali bezbožnici, koji su rušili i odgonili narod od crkve. Zabranjivali da se ide Božjim putem. A ovi koji su do sada vladali Crnom Gorom, oni su njihovi naslednici, koji su obezboženi hteli da stvaraju svoju crkvu. Kakvo je to bezumlje. Sa jedne strane to svedoči da je u njihovoj svesti prisutno da bez crkve, Hristove, pravoslavne crkve nema opstanka ovoj državi, ovom narodu. Samo što nisu shvatili da treba da se vrate toj crkvi, kazao je vladika Amfilohije na slavi Manastira Podlastva kod Budve.

- To što traže neku crkvu, to je pokazatelj da imaju nečega u sebi dobroga i blagoslovenoga, samo ako to dobro i blagosloveno prihvate i vrate se svojim precima Petrovićima. Ne preteći da će da ruše, da beže u šume i da odatle nastave rušenje. Ovde u Crnoj Gori se gradi i izgrađuje kroz vekove. Svi rušitelji su otišli u nepovrat. Ono što su rušili, svetinje Božje, sve se to obnavlja u ovo naše vreme, kazao je Amfilohije. –Daće Bog da se obnovi i srušena svetinja na Lovćenu Svetog Petra Cetinjskog. Da se obnove i druge svetinje - Prevlaka Grbaljska. U isto vreme da se sagradi i onaj hram iz vremena kralja Nikole iz 1910. Eno imam kamen temeljac, dođite kod mene u Mitropoliju, u kabinet da vam pokažem kamen temeljac na kome piše "u vrijeme Kralja Nikole Petrovića ovaj hram sazida car Nikolaj II avgusta 1910. godine". Taj kamen ako Bog da mi ćemo ga ugraditi u onaj hram koji će biti sagrađen iznad Cetinjskog manastira. Možda bi ovi hteli da tamo da nastave da vešaju turske glave, tamo je bila tabla na kojoj su vešane turske glave u ona nesrećna vremena. Mi hoćemo da na mesto te table i tog vešanja glava, pa čak i neprijateljskih, da tu postavimo hram Svete trojice i tu preselimo ove tri svehrišćanske svetinje da budu izmad moštiju Svetog Petra Cetinjskoga. Da bi se onda sabirali oko tih svetinja, ne samo mi koji smo ovdje , nego svi drugi ljudi, zamaljski narodi istoka i zapada - rekao je mitropolit Amfilohije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti