Izvor: BSC Happy
15.02.2023 u 20:57
0

Mina Zirojević za „AKTUELNOSTI“: „Sada tek ulazimo u nešto što meni lično unosi strah!“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 357. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Rusi napadaju Kupjansk, Ukrajinci su prinuđeni da se povuku iz Časovog Jara i teško drže liniju odbrane. Teško je i Americi čija ekonimija je pred kolapsom, prema rečima predsednika SAD Džozefa Bajdena, i zato pritiskaju Ukrajince da naprave neku veliku promenu na liniji fronta.

Naši sagovornici na ove i ostale teme povezane sa sukobom u Ukrajni bili su:  prof. dr Mina Zirojević sa Instituta za uporedno pravo, ekonomista prof. dr Bojan Dimitrijević i general prof. dr Mitar Kovač, direktor Evroazijskog bezbedonosnog foruma.

General Mitar Kovač u emisiji „AKTUELNOSTI“: „To je ta strategija koja će na kraju sigurno uzrokovati kapitulaciju ukrajinske vojske!“

Mina Zirojević istakla je da kako jedna strana promeni strategiju ili taktiku u nekom sukobu, to izaziva promene u strategiji i taktici druge strane.

„Ja mislim da nije očekivano ovo što se dešava, a to je da se uništi ovoliko oružja i da će ovoliko ljudi da pogine. Mnogo ih je skupo izašlo sve ovo, međutim vidimo da se menja i taktika druge strane. Strategija i taktika idu jedno sa drugim, kako jedni promene, promene i drugi, to general zna mnogo bolje od mene, ima scenarija za svako dešavanje. Pa sad u slučaju da se desi strategija 1, mi imamo odgovor 2 itd“, rekla je Mina Zirojević.

Ona je potom pojasnila kakav je odgovor Evrope na promenu ruske taktike.

„Mi sada vidimo da mnoge zemlje u Evropi menjaju svoje zakone u smislu da mogu da prime i da tu ostanu američki vojnici, od Češke, Poljske i tako dalje. Zbog toga što većina zemalja ima donete zakone, da ne može strana vojska da ostane dugo, duže, ili po posebnim uslovima, da imaju imunitet… Sada se polako ti zakoni menjaju, da strana vojska može da uđe, ostane, prođe u tim zemljama. Tako da vidimo da prolaze tenkovi i da se čeka i ozbiljna kontraofanziva sa druge strane“, smatra Mina Zirojević.

Žarko Rakić za „AKTUELNOSTI“: „Politička elita koja se ne osvrće na svoje birače doživeće ubedljive poraze!“

Ona je istakla da se plaši toga što ovaj sukob vrlo lako može da pređe u širi rat.

„Nisu očekivali ni jedni ni drugi da će ovaj sukob trajati ovoliko drugo, međutim bojim se da sada tek ulazimo u nešto što meni lično unosi strah, a to je da ovo može vrlo lako da pređe u neki širi rat. Vidimo Belorusiju u kojoj su sada čak i Vagner vojnici, vojsku u velikom broju, vidimo šta se dešava u Poljskoj i drugim zemljama iz ruskog okruženja“,

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter