14°C

Beograd

Photo: facebook Vlastimir Vlasta Velisavljević

Izvor: Telegraf

VLASTINE ANEGDOTE SA ZORANOM RADMILOVIĆEM: Legendarni GLUMAC rodio se na današnji dan!

Na današnji dan, 28. jula, rodio se jedan od najomiljenijih srpskih i jugoslovenskih glumaca Vlasta Stoisavljević Da je živ, danas bi proslavio 95. rođendan. Kako su mnogi pričali, život Vlaste Velisavljevića bio pun anegdota, a legenda domaće kinematografije uvek je bio voljan da priče iz svog života podeli i sa novinarima.

Jedna od upečatljivijih bila je ona sa Zoranom Radmilovićem. Njih dvojica vodili su boemski život i posećivali su kafanu.

VAŽNO:

MALI STEFAN DOBIO MURAL: Ne dajte, dobri ljudi, da nečije dete još strada! (FOTO)

ŠAPIĆ UPUTIO APEL REGIONU U "DOBRO JUTRO SRBIJO": "Ukoliko budemo shvatili benefite trgovine i komunikacije onda će biti i mira!"

DAČIĆ O SRAMNOM PREDLOGU INCKA U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Srbija može da donese ZAKON O PORICANJU ZABRANE PRIZNAVANJA GENOCIDA - ali ovo je udar na ceo region i urušavanje Dejtona!

DARKO MLADIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Inckov zakon je POLITIČKA PSIHOLOŠKA OPERACIJA - istinu moramo da branimo najoštrijim sredstvima!

Vlasta i Zoran su jednom prilikom ostali bez cipela, pa su završili u nekoj birtiji preko Pančevačkog mosta. Kod sebe nisu imali novac.

- Ostavili smo cipele i vratili se bosi do pozorišta, i sećam se da su nas supruge čekale pošto nas nije bilo dva dana, i otišli smo da ih otkupimo, naravno - rekao je Vlasta Velisavljević.

Vlasta se rodio 1926. godine u Beogradu, a glumom je počeo da se bavi 1938.  u Narodnom pozorištu na sceni Manježa, u kojem je bilo Roda pozorište, koja je vodila Margita Gita Predić, kćerka komediografa Branislava Nušića.

Tokom Drugog svetskog rata, 1943. godine, Vlasta je uhapšen  i odveden je u nacistički logor Dortmund Herde, iz kojeg je kasnije uspeo da pobegne i da se vrati u Beograd.

PROČITAJTE JOŠ:

U SRED SEZONE: Crna Gora uvela kovid sertifikate

Odlična akcija policije: PRONAĐEN NESTALI TINEJDŽER IZ PARAĆINA!

U BiH DANAS STUPAJU NA SNAGU ODREDBE O NEGIRANJU GENOCIDA

AMSS PORUČUJE: Vozači, izbegavajte vožnju po vrućini!

Studirao je na Pozorišnoj akademiji u glavnom gradu tadašnje Jugoslavije, zajedno sa Oliverom Marković, Đuzom Stojiljkovićem, Predragom Lakovićem, Mihailom Viktorovićem.

Imao je uspešnu karijeru, a zapažene uloge je ostvario i u filmovima, serijama i pozorištu. Gledali smo ga u ostvarenjima "Mala noćna muzika", "Bolji život", "Više od igre", "Nema problema" i drugim.

Što se tiče pozorišta, briljirao je predstavi "Buba u uhu". Postao je počasni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu.

Preminuo je  24.marta 2021. godine u Beogradu od posledica korona virusa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar