Izvor: BSCHAPPY/KURIR
25.11.2023 u 10:46
0

OTKRIVENI ŠOKANTNI DETALJI: Evo ko je testirao Novaka na doping u Malagi!

Posredstvom uglednog međunarodnog sportskog advokata iz Lozane, mediji su došli do ekskluzivnog saznanja da „WADA na sprovodi testiranje igrača, osim u izuzetnim okolnostima.“

U dopisu koji je advokatu prosledio Džejms Fitzdžerald, direktor odeljenja za odnose sa medijima WADA-a (skraćenica za Svetska anti-doping agencija), potvrđuje se da „WADA nije uzela uzorak od gospodina Đokovića preksinoć, i da se za više informacija preporučuje kontakt sa – za ovaj slučaj – relevantnom anti-doping agencijom“.

U ovom slučaju, pretpostavke su da je ovaj doping test izvela ITIA (International Tennis Integrity Agency) ili lokalna španska anti-doping agencija. U slučaju da je to bila ITIA, veoma zanimljivo je da je u pitanju posebna nezavisna agencija koju su 2021. godine zajednički ustanovili ATP, WTA (rukovode muškom i ženskom profesionalnom turnejom), ITF (Međunarodna teniska federacija) i Udruženje Grend Slem turnira sa ciljem borbe za integritet u tenisu – a prvenstveno protiv dopinga i nameštanja mečeva kroz nezakonito klađenje.

„MORATE DA POŠTUJETE IGRAČE“: Moćna poruka srpskog asa publici na Dejvis kupu! (VIDEO)

ITIA je bazirana u Roehemptonu, Velika Britanija – mestu blizu Vimbldona gde se odigravaju važni juniorski teniski turniri – a njena direktorka je Karen Murhaus. Poslednjih godina je uglavnom dospevala u žižu teniske javnosti kroz rezultate svojih istraga o nameštanju teniskih mečeva, dok je njena prethodnica – TIU (Tennis Integrity Unit – Odeljenje za integritet u tenisu) nastala 2008. kao reakcija na potrebe da se prvenstveno istraže prijave za nameštanje mečeva, a koju je portal Bazfid u vreme Australijen Opena 2016. prozvao da nije dovoljno detaljno istraživala navode da su nelegalne ruske i italijanske kladioničarske organizacije nameštala mečeve – u kojima se čak spominjao i tada 4. igrač sveta Davidenko. TIU je prekomponovan u ITIA godine 2020.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter