Izvor: BSC Happy
19.04.2024 u 07:48
0

PRVI DUEL FUDBALERA PARTIZANA I CRVENE ZVEZDE ODIGRAN JE 5. JANUARA 1947. GODINE

Utakmice Partizana i Crvene zvezde praznik su fudbala u Srbiji, događaj koji okuplja ljubitelje fudbala iz svih krajeva sveta, a često ga nazivaju i jednim od nekolicine preostalih "derbija sa dušom" u celom svetu.

Prvi večiti derbi je fudbalska utakmica odigrana na stadionu Centralni dom Jugoslovenske Armije u Beogradu i to na neverovatnih minus 19 stepeni Celzijusa 5. januara 1947. godine, između Partizana i Crvene zvezde. Ova utakmica je odigrana u okviru trinaestog kola Prve savezne lige u sezoni 1946/47. Ovo je bio prvi zvanični susret ova dva rivala. Oni su pre toga odigrali i jednu prijateljsku utakmicu, 21. aprila 1946. u kojoj je Partizan slavio pobedu od 2:0.

Partizan, koji je sa klupe predvodio legendarni Ilješ Špic je na tom susretu nastupao u sastavu Glazer, Brozović, Popesku, Čajkovski, Đurđević, Simonovski, Mihajlović, Palfi, Bobek, Rupnik i Šereš, a u dresu Zvezde su pod vođstvom Svetislava Glišovića bili Lovrić, Stanković, Petrović, Đajić, Spajić, Kašanin, Tomašević, Mitić, Jezerkić, Aranđelović i Šećerov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter