Izvor: BSC HAPPY/KURIR
20.01.2024 u 08:00
0

„JA BEZ VERE NE POSTOJIM“ Novak otvorio dušu, ponosan što je pravoslavac!

“Bog se javi!” napisao je na kameri Novak Đoković posle pobede nad Ečeverijem, time oduševivši milione širom sveta koji prate još jedan njegov istorijski pohod ka tituli u Melburnu.

Inspirisani time, upitali smo ga da nam kaže “šta za njega znači vera, ako imamo u vidu to da mnogi budu vaspitani u duhu vere – ali je osete tek kada je sami spoznaju i osvoje?”

KO JE NAJBOLJI TENISER NA SVETU? Veštačka inteligencija dala odgovor…DA SE ZNA! (VIDEO)

Inspirisani time, upitali smo ga da nam kaže “šta za njega znači vera, ako imamo u vidu to da mnogi budu vaspitani u duhu vere – ali je osete tek kada je sami spoznaju i osvoje?”

Vera znači sve. Ja bez vere prestajem da postojim. Čovek mora da veruje u neku božansku energiju, u stvaraoca, nešto iznad sebe, nešto veće. Svaka religija je drugačija – ja jesam ponosan što sam pravoslavni hrišćanin, ali takođe sebe smatram univerzalnim pacifistom. Smatram sebe čovekom koji želi mir svima u svetu i ne delim ljude po boji kože, religiji ili bilo čemu drugom objašnjava Novak.

– Što se tiče vere u duhovno-filozofskom smislu – kada čoveku ponestane svakodnevne motivacije i inspiracije, nezavisno od toga čime se bavi i gde se nalazi – molitve i vera u božansku intervenciju, i vera da te štiti i prati energija koja dolazi od svevišnjeg, i da ti ona osvetljava put je ono što čoveka uvek može da pokrene. To ništa ne košta, a mnogo znači  zaključuje najbolji teniser sveta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter