Izvor: 24sedam
27.10.2023 u 13:14
0

Tužne vesti: Austrija se oprašta od legendarne „Bele munje“ Andreasa Molterera!

Medalje na OI osvojio daleke 1956. godini u italijanskoj Kortini d' Ampeco

Preminuo je čuveni alpski skijaš, veliki austrijski sportista, rodom iz Kicbila Andreas Molterer, nosilac dve olimpijske medalje i mnogih neverovatnih rekorda!

Posle smrti Hajnriha Mesnera (84), za svega sedam dana Austrijanci se opraštaju i od drugog velikog asa koji je preminuo u 92. godini.

Molterer je zbog svoje brze i smele vožnje, a posebno zbog svoje upadljive plave kose, pedesetih godina u štampi dobio nadimak „Bela munja“.

Od 1940. do kraja 50-ih godine, uspeo je da osvoji devet državnih titula i olimpijsko srebro u veleslalomu i bronzu u spustu 1956. na igrama u Kortini.

Molterer se i dalje smatra jednim od najboljih spustaša svoje ere, da bi se posle uspešne skijaške karijere preselio u SAD gde je radio kao instruktor skijanja američkim bogatašima i raznim poznatim ličnostima,

Do jeseni prošle godine ćiveo je u SAD, ali se poslednjih godinu dana vratio da ćivi u rodnom Kicbilu gde je i umro.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter