Izvor: Kurir.rs
28.11.2023 u 07:27
1

IZBILA DIPLOMATSKA DRAMA, SVET NA KOLENIMA: Grčki premijer otišao besan nakon brutalnog poteza Rišija Sunaka

Riši Sunak je jasno stavio do znanja da postoji jedan dogovor sa EU koji neće razmatrati nakon što je dramatično odbio grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa neposredno pre nego što je trebalo da njih dvojica imaju samit.

MICOTAKIS UMIRIO GRAĐANE: „Uprkos širenju požara, nijedan život nije izgubljen“

Na sastanku je trebalo da bude reči o bezbednosti, trgovini i obostranim interesima, ali je Micotakis tokom vikenda nameravao da zaseda sa Sunakom u vezi sa spornim antičkim blagom, koje je iz Atine spasao lord Elgin u 19. veku, penose mediji.

Portparol grčkog premijera rekao je da je „razočaran“ što je sastanak otkazan „u 11 sati“.

Kasnije je potvrđeno medijima da je premijer Sunak otkazao sastanak.

Podsetimo Riši Sunak je ranije rekao: „Kada bih vam rekao da ćete prepoloviti Mona Lizu, i imati pola u Luvru, a pola u Britanskom muzeju, da li mislite da bi vaši gledaoci na takav način cenili lepotu slike?“

Portparol Kancelarije grčkog premijera rekao je za Bi-Bi-Si: „Premijer je razočaran što je premijer Sunak otkazao njihov bilateralni sastanak danas u 11 sati. Grčka i Britanija imaju veoma duboku istoriju prijateljstva i saradnje, a grčka vlada je izuzetno iznenađena ovom odlukom.

On je dodao: „Premijer je sa nestrpljenjem očekivao razgovore o nizu tema od zajedničkog interesa, uključujući sukob Izraela i Gaze, sukob u Ukrajini, klimatske promene, kao i zajedničke izazove kao što su migracije, i naravno Partenoski mermeri. .“

Ali, iako je rečeno da je grčki premijer bio „iznerviran“, izvori bliski Sunaku jasno su rekli su da je Micotakisovo držanje povodom ovih skulptura onemogućilo sastanak, prenosi britanski Ekspres.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “IZBILA DIPLOMATSKA DRAMA, SVET NA KOLENIMA: Grčki premijer otišao besan nakon brutalnog poteza Rišija Sunaka”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter