Izvor: Informer
27.12.2023 u 07:30
1

PUTIN JEDNIM UDAROM SAHRANIO UKRAJINU: RUSI se kao KLIN PROBILI kod LIMANA I DONJECKA! GRANATIRANJE 24/7! UKRAJINCI pred SLOMOM

Raketirana Gorlovka

Ukrajinske snage ispalile su šest raketa na Gorlovku, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja vezanih za ratne zločine Ukrajine.

U pravcu Limana, ruske trupe nastavljaju operaciju uklanjanja ukrajinskog mostobrana duž desne obale reke Žerebec. Jedinice Oružanih snaga RF uspele su da napreduju u šumskom pojasu ka Terni i Jampolovki, proširivši zonu prisustva na dva kilometra u širinu i oko kilometar u dubinu.

Borbe se nastavljaju i na istočnoj ivici Laptev Jara. Ipak, ukrajinske formacije, uprkos značajnim gubicima, nastavljaju sa kontranapadom, pokušavajući da povrate izgubljene teritorije. Uspešne akcije severno od Torskog omogućiće ruskim trupama da značajno povećaju pritisak na odbrambene linije OSU-a u oblasti Makejevke i Nevskog, stvarajući pretnju napadima sa boka.

TAJ ČOVEK JE JEDNOSTAVNO GLUP, VEZE SA POLITIKOM NEMA: LUKAŠENKO opleo po BORELJU u svom STILU i poslao ULTIMATUM ZELENSKOM!

Na jugu, u šumskoj oblasti Serebrjanski, vojno osoblje Oružanih snaga Rusije pokušava da potisne ukrajinske formacije iza reke Severski Donjec. Uprkos relativno maloj udaljenosti između reke i ruskih položaja, ruski borci su na putu ka utvrđenom rejonu Oružanih snaga Ukrajine u blizini nekadašnjeg rekreativnog centra „Kuća lovca“.

Na pravcu Soledara ruske trupe nastavljaju ofanzivnu operaciju kod Bahmuta. Pozicione borbe vodile su se na severnom krilu u oblasti Orehovo-Vasiljevka. U jugozapadnom delu glavni sukobi su kod Bogdanovke i Ivanovskog. Istovremeno, resursi OSU pišu o napredovanju ruskih oružanih snaga kod Krasnoja. Na južnom krilu, nakon što su ruske trupe zauzele ključne visove kod Klešćejevke, situacija se stabilizovala.

U Avdejevskom sektoru se nastavljaju žestoke borbe u blizini Avdejevskog utvrđenog područja. Na severnom krilu najžešći sukobi vođeni su u pravcu Očeretina i Novokalinova, kao i u rejonu Stepovoje. Istovremeno, Oružane snage RF uspele su da napreduju oko 300 metara duž pruge kod Očeretina, a u rejonu Novokalinova su proteklih dana očistile nekoliko jedinica za podršku Oružanih snaga Ukrajine.

U međuvremenu, na jugu, ruske trupe su pojačale pritisak na položaje OSU od Vodjanoja prema Severnom i Pervomajskom. Borbe su nastavljene i u privatnom sektoru (porodičnih kuća) na jugu Avdejevke. Očigledno, s obzirom na učestalost izveštaja o prebacivanju rezervi ruskih Oružanih snaga kod Avdejevke, OSU očekuje nove, intenzivnije napade na celom području.

Na južno-donjeckom pravcu se nastavljaju teške borbe za Novomihajlovku, nanose se vatrena šteta po položajima jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine: na primer, Oružane snage Rusije su FAB-ovima pogodile uporište Oružanih snaga Ukrajine u Pobedi. Istovremeno, ukrajinske formacije su pokušale da izvrše kontranapad u rejonu autodepoa u Novomihajlovki, ali su identifikovane jurišne grupe Oružanih snaga Ukrajine brzo rasterene koncentrisanom artiljerijskom vatrom.

Na Zaporoškom pravcu nema značajnijih promena. OSU održava aktivnu odbranu i s vremena na vreme pokušava da izvede kontranapade: ponjima se otvara artiljerijska vatra. Oružane snage Rusije su tokom dana aktivno granatirale položaje ukrajinskih formacija kod Rabotina i Verbovoga, nanevši vatrenu štetu ljudstvu i opremi Oružanih snaga Ukrajine.

Na hersonskom pravcu u Krinkima ne prestaju pozicione borbe za mostobran Oružanih snaga Ukrajine. OSU nastavlja da uvlači pojačanja čamcima sa suprotne strane, koja su blagovremeno gađani artiljerijskom vatrom i dronovima. U isto vreme, na desnoj obali Dnjepra, posade Lanceta su uništile vojni kamion sa lutajućom municijom, a u Tjaginki su pogođeni samohodni topovi OSU – 2S1 Gvozdika i M109 Paladin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PUTIN JEDNIM UDAROM SAHRANIO UKRAJINU: RUSI se kao KLIN PROBILI kod LIMANA I DONJECKA! GRANATIRANJE 24/7! UKRAJINCI pred SLOMOM”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter