Izvor: BSC HAPPY
16.02.2023 u 21:03
0

Profesor Miloš Laban za „AKTUELNOSTI“: „Ova priča zapravo je počela 2014. godine, ali Rusija će im sve vratiti kao bumerang“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 358. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Naši sagovornici na ove i ostale teme povezane sa sukobom u Ukrajni bili su: prof. dr Miloš Laban, Stevan Ignjatović – pilot i dr Aleksandar Raković – naučni savetnik.

Na pitanje da li isporukom tenkova nemci dolaze na prag Rusije, profesor Miloš Laban kaže sledeće.

– Istorija se ponvalja, ne kažu đžabe da je istorija učiteljica života. Oni već treći put pokušavaju nešto što nije moguće. Ovi koji sada žele da slome Rusiju treba da znaju daneće imati nikakve šanse. Druga strana drži svetske medije i diktira kompletnu sliku. Mi se često bavimo temama koje nam oni poturaju, a ne realnim, rekao je on i dodao:

Mina Zirojević za „AKTUELNOSTI“: „Sada tek ulazimo u nešto što meni lično unosi strah!“

– Ta propaganda koja dolazi sa Zapada, nije samo agresivna, već ona krije realno stanje i činjenice, to je jedna velika agresija na ruski svet. Priča zapravo počinje 2014. godine. Uprkos omalovažavanju moći ruskih agenta, moramo da budemo svesni i da znamo da su oni još tada znali da se Rusija provocira da uđe u sukob, ističe profesor Laban.

On dodaje još jednom da su mediji okupirani, da je Zapad taj koji kreira sliku koja je sve, samo nije realna, prema njegovim rečima, to je nešto o čemu ne treba ćutati.

– Okupirani su mediji, to su stvari o kojima ne treba ćutati, ne treba ćutati o velikoj agresiji.Rusija je sada ojačala za razliku od 2014. godine, vojnički se organizovala, naoružala se i ima moderno oružje koje je deset godina ispred Zapada. To su stvari o kojima treba govoriti, ikao se ponavljamo, jer ovo nije samo rat u Ukrajini, nije samo rat između NATO pakta i Rusije. Ovo je rat za borbu i istinu, da svi narodis sveta saznaju konačno istinu. Svi smo mi roblje već dva veka. Pravde nema, videli smo još 1999. godine kolika je pravda bila prema nama, kazao je on.

„Po svemu sudeći, ovo će biti rat iscrpljivanja“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY!

– Rusija nije upala u zamku 2014. godine, već se intezivno naoružavala, to sada pokazuje kakvi su odnosi snaga relano. Ukrajinci su izgradili fotifikacije i hteli da namame Rusiju da krene juruš ka njima i da gubi ljdustvo i tehniku, međutim oni nisu uplai u tu zamku. Oni idu polako, ali sigurno. Ovo što sada vidimo, ovu promenjenu rusku taktiku, to je vrlo logično i očekivano, oni ne jure i ne žure, već polako i oprezno. Rusi hoće njihovu propagandu da iskoriste kao bumerang. Oni će svi da hrle i hrle, a kada propadnu ceo svet će videti koliko su slabi i nemoćni. Ništa lepše nema kada protivniku sve vratite kao bumerang. Znate ono kada sa protivnikom obarate ruke, pa ga postite da deluje kao da vas pobeđuje i onda samo bam udarite jako, e to će  Rusija uraditi sa svima njima, to su moja predviđenja, zaključo je profesor.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter