31°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

OVAKO JE OTKRIVENO 11 CRNOGORACA! Sve tajne pošiljke od 5,4 tone kokaina!

Jedanaest crnogorskih državljana uhapšeno je u velikoj policijskoj akciji u kojoj je zaplenjeno 5,4 tona kokaina na brodu "Areša" u teritorijalnim vodama Arube, prenosi RTCG.

Prema pisanju španskih medija, posada broda "Areša" sastojala se od deset clanova i svi su pritvoreni.

Navode da je operacija obalske straže počela u ponedeljak kada je u vodama Arube primećen brod "Areša" koji je prethodno napustio pristanište Guaranao u venecuelanskom gradu Punto Fijo.

U SRBIJI NEMA ZARAŽENIH KORONAVIRUSOM! Ministarstvo zdravlja izdalo novo saopštenje!

- Na brodu je bilo puno metalnog otpada u kome je bila dobro skrivena znatna količina droge - navodi portal 24ora.

ŠOKANTNO! Brutalno pretučena ćerka pevačicinog verenika: Pesnicama su je udarali u glavu, sva je modra!

Brod je isplovio u nedelju u 16.57 časova prema Grčkoj, gde je trebalo da stigne posle nekoliko nedelja. Tamošnja policija istražuje da li se ova ruta poklapa sa dokumentacijom koja je nađena na brodu.

UŽAS U KRUŠEVCU: Devojčica rodila mrtvorođenče, sumnja se da je stric silovao!

Brod je presretnut u utorak nakon čega je kapetan uz pratnju policije brod odvezao do pristaništa Oranjestad gde ga je već čekao policijski korpus. Pretragom broda, policija je našla oko 200 paketa u kojima se nalazilo više od 5.000 kilograma droge.

KORONAVIRUS SE ŠIRI: Prvi slučaj u Belorusiji, 650 zaraženih u Italiji

Kako navodi portal 24ora, pretraga broda se nastavlja jer tamošnja policija sumnja da se na brodu nalazi još skrivene droge. Španski mediji konstatuju da ova zapljena kokaina predstavlja snažan udarac za podzemlje.

PRVI PAS ZARAŽEN KORONAVIRUSOM: Da li će virus krenuti i na domaće životinje?

RTCG podseća da je akciju hapšenja u vodama Venecuele na brodu "Areša" inicirala crnogorska policija, koja je više meseci pratila kriminalnu grupu.

Iz crnogorske Uprave policije su kazali da je zaplena kokaina u Arubi rezultat konkretne saradnje Uprave policije sa partnerima iz Velike Britanije, Republike Srbije, Kraljevine Holandije i partnerskim službama drugih zemalja.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti