Izvor: Kurir.rs
20.09.2023 u 17:38
0

PREMIJERKA BRNABIĆ PORUČILA: „Srbiju i Kinu vežu čelično prijateljstvo i dobra politička saradnja“

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je u razgovoru sa prvim potpredsednikom Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Li Hongdžongom, da Srbiju i Kinu vežu čelično prijateljstvo i dobra politička saradnja, kao sveobuhvatno strateško partnerstvo dve zemlje.

Predsednica vlade izrazila je očekivanje da ćemo zajedničkim zalaganjem unaprediti saradnju i u oblastima tehnoloških inovacija i biotehnologije, kao i IT sektora, koji je već postao najveći izvoznik i najbrže rastući sektor u Srbiji.

– Srbija je opredeljena za dalje unapređenje saradnje s Kinom, a apostrofirala bih značaj najvažnijih kineskih investicija i realizacije velikih projekata, pre svega železničke i saobraćajne infrastrukture – ocenila je predsednica Vlade.

ANA BRNABIĆ ZA HAPPY TV: Opozicija ne zna ni šta hoće ni kad hoće izbore, razlikuje se ono što pišu i govore za sve nas je to potpuna MISTERIJA

Prema njenim rečima, Srbija će nastaviti da pruža aktivnu i snažnu podršku globalnoj inicijativi „Pojas i put“, kao i mehanizmu saradnje Kina-CIEZ.

Li Hongdžong preneo je pozdrave premijera Kine Li Kecanga i poručio da je visoka politička saradnja rezultat čeličnog prijateljstva dve zemlje, ali i praktične saradnje za koje su Srbija i Kina snažno opredeljene. Ističući da će kineska vlada i dalje podsticati nove investicije u Srbiji, Hongdžong je pohvalio stabilnu klimu za saradnju i privlačenje stranih kompanija.

On je naglasio da će Kina ustrajati u doslednom stavu i podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter