19°C

Beograd

Photo: Tanjug AP.

Izvor: Sputnjik

AMERIČKI LUTKARI NE MOGU DA SE POMIRE SA NEUSPEHOM IZ 2014. GODINE! Muradov: "Ideja o odvajanju Krima od Rusije vodi ukrajinsku državu do potpunog kraha"

Ideja o odvajanju Krima od Rusije neprekidno vodi ukrajinsku državu do potpunog kraha, izjavio je stalni predstavnik Krima pri predsedniku Rusije i potpredsednik Vlade Republike Krim Georgij Muradov.

ZELENSKI NAKON EKSPLOZIJA NA RUSKOM AERODROMU: "Rat u Ukrajini počeo sa Krimom i mora se završiti njegovim oslobođenjem!"

- Manijakalna zavisnost kijevskog režima od ideje odvajanja Krima od Rusije, koju je Vašington ubacio u njegovu pomućenu svest, neprestano vodi ka potpunom krahu ukrajinske državnosti. Moskva je više puta upozoravala na pogubnost ove politike - rekao je Muradov. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovim rečima, po svemu sudeći, "američki lutkari“ takođe ne mogu da se pomire sa neuspehom svojih nada iz 2014. godine da tik uz Rusiju dobiju sopstvenu pomorsku bazu u Sevastopolju.

- Očigledno je da svetsku zajednicu, osim čopora neokolonija koje kontroliše isti taj Vašington, ova tema odavno ne zanima. A mnogi u Rusiji i svetu ne bez osnova veruju da će pokušaj da se oživi ideja o ‘deokupaciji Krima’ doliti još više ulja na vatru ukrajinske krize i staviti svet na ivicu pravog rata - naglasio je Muradov.

Kako je naveo, prema novom antiruskom skupu u obliku Krimske platforme, koji priprema Zapad, treba se ponašati, posebno u trenutnoj teškoj međunarodnoj situaciji, kao prema izuzetno opasnoj ideji, kao još jednom pokušaju eskalacije antiruske borbe koalicije zapadnih zemalja.

Ranije je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski u video poruci ponovio da će Kijev definitivno "vratiti“ Krim pod svoju kontrolu. Prema njegovim rečima, Krim je "ukrajinski“ i Ukrajina ga se nikada neće odreći. Zelenskim pri tome nije naveo vreme "povratka“ poluostrva. On je takođe najavio i održavanje međunarodnog samita o "deokupaciji“ poluostrva – Krimska platforma.

Krim je ušao u sastav Rusije u martu 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto glasača Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar