TAJNA VIKTORIJINIH ANĐELA: Njihov trener savetuje da ovu dijetu izbegavate!

Iako njegove jevojke stalno paze na liniju, ima ta jedna dijeta koju vole svi, a od koje se zapravo najviše debljaju.

To je dijeta sokovima, smoothiejem i drugim obrocima koji se piju, a ne jedu.

- To je najgora dijeta koja može postojati, bolje da samo malo pazite što jedete i bićete sretniji i mršaviji nego da patite hraneći se sokovima nakon čega neminovno dolazi faza debljanja, naglasio je Justin Gelband, lični trener Viktorijinih anđela.

Uz to, u fazi kad se "hranite" tečnim vitaminima, ne unosite dovoljno kalorija da bi vam telo moglo egzistirati kako treba pa i tada već činite ogromnu grešku. Organizam kojem je na jedno vreme obustavljen dotok prave hrane i pravih kalorija, automatski se prebacuje na režim gladi pa ne crpi nutrijente kako bi trebao, jer ne "zna" kada će se sledeći put najesti. Zato uprkos puno sokova i tečne hrane, telo ne troši kalorije nego ih čuva za sebe, a delimično to čini i zato što nema dovoljno energije za njihovo sagorevanje.

Tako dijeta sa sokovima u nikakvom pogledu nije niti dijeta, a niti je zdrava, uprkos voću i povrću koje ste popili.

Zato je, nakon dijete s tečnošću, jo-jo efekt praktično nezaobilazan, a to se dogodilo i Mirandi Kerr koja joj se podvrgla bez znanja svog trenera.

- Čim sam to čuo, odmah sam joj naredio da jede pravu hranu, jer samo od nje telo može dobiti dovoljno energije, a sok dijeta može vam biti saveznik tek u obliku jednog obroka dnevno. Pogotovo ako će biti pojačan sastojcima koje inače ne nalazimo u voću i povrću, rekao je.

 

Izvor: kolektiv.me
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost