-2°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Novosti

ZAVRŠENO NATPEVAVANJE HOROVA U NEGOTINU: Pobedio beogradski "Mokranjac"

HOR "Mokranjac" iz Beograda, najstariji ansambl Pevačkog društva Hrama Svetog Save u Beogradu, koji je daleke 1931. godine osnovao kompozitor, muzikolog i teoretičar Kosta Manojlović, pobednik je Natpevavanja horova 55. "Mokranjčevih dana" u Negotinu.

PROČITAJTE JOŠ: VEČERAŠNJOM predstavom “An Ongoing Song“ otvara se Nedelja ponosa!

Pod upravom dr Katarine Stanković ovaj hor je pokazao vrhunske domete i interpretaciju koju je žiri (Sonja Marinković, muzikolog, Tamara Adamov Petijević, dirigent i primadona Radmila Smiljanić) nagradio statuetom Stevana Mokranjca. Shodno trenutnim epidemiološkim prilikama pobednički hor nastupio je sa 25 članova.

PROČITAJTE JOŠ: SINOĆNOM PREDSTAVOM "An Ongoing Song" OTVORENA BEOGRADSKA NEDELJA PONOSA !

Nagradu za najbolje izvođenje Mokranjčevog dela žiri je dodelio Leskovačkom crkvenom pevačkom društvu "Branku" koji je pod upravom Miroljuba Cvetkovića izveo Drugu rukovet. Kragujevačkom Pevačkom društvu kojim je dirigovao Đorđe Catić pripala je nagrada za tragalački odnos prema domaćem horskom repertoaru, a "Bačkim pevačima" iz Vrbasa pod upravom Jelene Aleksić zahvalnica za učešće i plaketa jubilarnih "Mokranjčevih dana".

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad