4°C

Beograd

Photo: tanjug

Izvor: Tanjug

PROJEKTI U ZELENOM Beograd gradi 29 igrališta, devet teretana, tri parka... (VIDEO)

U Beogradu će u narednom periodu biti izgrađeno 29 novih dečjih igrališta, devet teretana na otvorenom i tri parka, a biće posađeno 6,5 hiljada sadnica, najavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, koji je sa direktorom JKP Zelenilo Beograd Slobodanom Stanojevićem obišao direkciju tog preduzeća.

Radojičić je kazao da u ovom trenutku Zelenilo Beograd radi na 22 javne gradske površine.

- Zelenilo Beograd je jedno od najbolje funkcionišućih javnih gradskih preduzeća u Beogradu. To je posebno značajno u današnje vreme kadu su važna pitanja zaštite životne sredine i ekologije. Preduzeće se zaista brine da Beograd bude zdraviji i zeleniji grad - rekao je gradonačelnik.

On je dodao da je Grad prethodne godine nabavio mehanizaciju u vrednosti od milion evra i da se slično planira i tekuće godine.

- Prethodne godine je urađen i Plan generalne regulacije za zelene površine gde se u dugoročnom periodu planira izgled Beograda. Vrlo je važno da iz godine u godinu idemo ka cilju, to je da Beograd ima sve više zelenih površina i da sa sadašnjih 15 imamo 25 odsto zelenih površina - istakao je Radojičić.

Direktor Zelenila Beograd Slobodan Stanojević naveo je da preduzeće i Grad Beograd kao njegov osnivač imaju veoma dobru saradnju i dodao da je svestan značaja JKP Zelenilo Beograd, kao i očekivanja građana Beograda.

- Trudimo se da idemo u korak sa trendovima i već razmišljamo o nabavci električnih vozila i električnih motora kako bi smanjili emisiju štetnih gasova. Moramo čuvati životnu sredinu i doprinositi kvalitetu života stanovnika Beograda - istakao je Stanojević.

Dodao je da su motori koji se trenutno nabavljaju savremeni, klase Euro5 i Euro6.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar