14°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Kurir.rs

PREDSEDNIK SRBIJE O PRODAJI KOMERCIJALNE BANKE: "To je dobar posao za Srbiju..."!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je prodaja Komercijalne banke dobar posao za Srbiju, da su stručnjaci procenili da je sada pravi momenat da se to učini i da ne može da razume primedbe na taj potez, jer, ih kako kaže, uglavnom iznose zlonamerni koji su uništili sve banke u Srbiji.

- Ja tu vrstu pirmedbi ne mogu da razumem, kao da je neko promašio dva veka - ocenio je Vučić.

Kaže da bi i on voleo da je to ostala srpska banka, ali da su odluku doneli stručni ljudi, da je sve učinjeno na transparentan način, i da će doneti dobro Srbiji.

Vučić je novinarima na otvaranju hotela Mona rekao i da je svaki investitor dobrodošao, a da je slovenačka NLB moćna banka, treća ili četvrta na tržištu, i da će od novac od prodaje ići u budžet.

Vučić je poručio delu opozicije koja kritikuje prodaju Komercijalne banke, da su oni ti koji su rasprodali sve banke, cementare, NIS, svom tadašnjem direktoru dali mogućnost da uzme i otpremninu od 700 000 evra.

- Tako su dobro upravljali i Privrednom i Agro bankom" da smo na kraju morali da platimo 400 i 500 miliona evra - naveo je Vučić doajući da sve gubitke na kraju plaćaju građani.

On je naveo da je zbog lošeg upravljanja Komercijalnom bankom 250 miliona evra drzava morala da uplati stranim investitorima.

- Mi smo platili put opciju 250 miliona, posle uzasno teskih pregovora sa EBRD - napomenuo je on i istakao da smo dotle dosli zato sto nismo imali najbolji menadžment svih tih godina.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti