33°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Tanjug

VESIĆ O POLICIJSKOM ČASU! Zašto to nisu tražili u novembru?

Grad Beograd će na sednici Kriznog štaba uvek glasati protiv bilo kakvih novih restrikcija pa i mere uvođenja policijskog časa jer takve mere nisu predlagane ni u novembru kada je bilo skoro osam hiljada zaraženih dnevno, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

VESTI DANA

PREDSEDNIK VUČIĆ DANAS U SARAJEVU: Predaja 10.000 vakcina za građane BiH

VERNICI SLAVE SVETOG TIRONA: Ispoštujete jedan običaj u kuhinji

KONTIĆ RANJEN U NIKŠIĆU: Uboden tri puta!

Vesić kaže da razume medicinski deo štaba, ali da ovo nije samo zdravstvena kriza, već i ekonomska i društvena. Zato je važno usaglasiti mere sa ekonomijom.

- Ako nema ekonomije, nema ni zdravstva, nema vakcina, plata zdravstvenih radnika... - kaže Vesić. Ističe da se moraju naći balans i kompromis i da svaka mera mora imati i zdravstveni i ekonomski aspekt.

Ovo, podseća, traje već godinu dana, za koje vreme nisu zaradili ni ugostitelji, ni muzičari, ni turizam...

- Svako ko predlaže mere, neka nađe način da se isplate plate zaposlenima koji će ostati bez novca! Ne znam zašto bi se danas predlagalo vanredno stanje, a nije se predlagalo kada smo imali po duplo više novoobolelih - kaže Vesić.

Ističe da se tada znalo da se na planinama održavaju žurke, da ugostitelji rade, da su se ljudi skupljalo do pet ujutru. Na pitanje zašto se nije reagovalo, kaže da ne zna i da je on zadužen za Beograd, a ne za planine.

- Kada je reč o Beogradu, nastavićemo sprovođenje mera, njihovu kontrolu, vakcinaciju... - kaže zamenik gradonačelnika. Ističe da su za vikend bile ogromne gužve jer je radno vreme bilo skraćeno i građani su "nagrnuli" da završe obaveze. Umesto što se skupljaju po kafićima, kaže Vesić, građani se sada skupljaju po kućama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti