15°C

Beograd

Photo: Tanjug/Printscreen

Izvor: Tanjug

MINISTAR MOMIROVIĆ: Otvoren rekonstruisani put u Rači

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prisustvovao je danas otvaranju rekonstruisanog puta u Rači (OP15) i istakao da država želi ljudima da obezbedi kvalitetan život u mestu gde su rođeni, a ne da putuju u velike gradske centre ili odlaze iz zemlje.

Završeni lokalni put u ukupnoj dužini od 4,29 kilometar, od izuzetne važnosti je za stanovništvo Rače i okoline jer povezuje države puteve na potezu Mali Požarevac-Mladenovac-Topola- Kragujevac-Borci-Rača i Rača-Cerovac.

PROČITAJTE JOŠ: LUČIĆ: Strategija Telekoma je jasna-PROŠIRENJE NA REGION I JOŠ DALJE!

Investitor radova je Javno preduzeće Putevi Srbije, a izvođač radova Predzeće za puteve Kragujevac.

-Trenutno gradimo više od 1.200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, što je strateški važno za našu državu i za ekonomiju da bi se podigle plate na teritoriji cele države, ali ono što je ključ to je život, a ovakvi putevi su život u Rači, za one ljude koji rade u Kragujevcu, u Majnd parku, za komunikaciju ka Topoli i ka Mladenovcu-kazao je Momirović.

Predsednik opštine Rača Nenad Savković istakao je da je završetak ovog puta od izuzetne važnosti za razvoj opštine i da za ostanak mladih na selu, nihov život i rad, neophodna je sigurna infrastruktura.

Momirović je sa Savkovićem posetio i domaćinstvo porodice Stevanović, koja je zbog ruiniranosti lokalnog puta Saranovo - Bodljig pokraj koga žive, nedavno se obratilo za pomoć predsedniku Srbije i resornom ministarstvu.

PROČITAJTE JOŠ:  Dr Branimir Nestorović odgovara na teorije kako je počeo TREĆI SVETSKI BIOLOŠKI RAT!EMISIJA "POSLE RUČKA" TV HAPPY(15.00)

Ministar je napomeno da put kroz Saranovo, dužine 2,6 kilometara, je u činjenično lošem stanju i da koliko god se ovih godina intezivno investira u putnu infrastrukturu teško je nadoknaditi 50 godina nedostatka investicija, ali da će se i ovaj lokalni put rekonstruisati.

-Tek smo krenuli veliki talas investicija u lokalne puteve i lokalnu infrastrukturu, to drugujemo našim ljudima i u Rači i u celoj državi, što će oni itekako osetiti. Već danas se vidi, a i u prethodnim godinama koliko je investicija dovedeno u lokalnu samoupravu-rekao je Momirović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar