3°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Tanjug

ALARMANTNO: Kovid bolnica na Mišeluku popunjena!

Golden Rose ad

 U Kovid bolnici na Mišeluku u Novom Sadu trenutno se nalazi 650 pacijenata i kapaciteti su gotovo popunjeni.

Prema rečima pokrajinskog sekretara za zdravstvo, Zorana Gojkovića, poslednjih dana beleži se rekordan prijem novoobolelih.

PROČITAJTE JOŠ: KORONA U NOVOM PAZARU: Smiruje se situacija!


"U poslednja 24 sata imali smo 60 prijema u Kovid bolnicu na Mišeluku i to govori o tome koliko je teška epidemiološka situacija u Vojvodini", rekao je  Gojković.

U pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo kažu da je sada jasno koliki je značaj izgradnje nove kovid bolnice u Novom Sadu.

"Nemerljiva je korist za zdravstveni sistem u Vojvodini i zbog lečenja non-kovid pacijenata jer smo rasteretili bolnice i Klinički centar Vojvodine. Tek će se videti posledice pandemije, jer će sasvim sigurno doći do ''epidemije'' drugih bolesti koje na žalost nismo mogli da lečimo u ovoj situaciji. Ali tako je u celom svetu, a mi činimo sve da obezbedimo što bolje uslove u svim ustanovama u Vojvodini", istakao je Gojković.

PROČITAJTE JOŠ: PROGNOZA ZA 28. SEPTEMBAR: Potpuna promena vremena!


Poslednjih godina Pokrajinska vlada znatno je uvećala izdvajanja za zdravstvo u Vojvodini.

Danas će pokrajinski premijer, Igor Mirović, uručiti ključeve 32 nova sanitetska vozila za domove zdravlja u lokalnim samoupravama, što je pored kapitalnih ulaganja u izgradnju i obnovu, kažu, još jedan vid podrške zdravstvenim ustanovama u Vojvodini.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad