Izvor: happybsc
21.11.2023 u 16:50
0

PREKIDAJU SE BLOKADE POLJOPRIVREDNIKA: Vlada i poljoprivrednici postigli dogovor

Prmeijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa poljorpivrednicima, koji prethodnih nekoliko dana blokiraju puteve na teritoriji Vojvodine, navodi se u saopštenju Vlade. U saopštenju se dodaje da je Brnabić na početku istakla da je do sastanka moglo da dođe i mnogo ranije, s obzirom na to da poljoprivrednici imaju direktnu telefonsku komunikaciju sa njom, za razliku, kako se navodi, od mnogih prethodnih predsednika Vlada, te da je tako došlo i do današnjeg sastanka. „Premijerka i poljoprivrednici prošli su kroz sva otvorena pitanja i izneli zajedničke, konstruktivne predloge za njihovo rešavanje. Dogovoreno je da se tokom vikenda održi novi sastanak, na kome će poljoprivrednici predsednici Vlade predočiti odgovore na predložena rešenja“, navodi se.

Okosnice iznetih predloga su: jeftinije gorivo za poljoprivrednike na svakoj pumpi, na pumpama NIS-a uz poljoprivrednu karticu, gorivo će biti umanjeno za poljoprivrednike na 179 dinara po litru i taj iznos se dodatno umanjuje za 50 dinara po litru na ime povraćaja akcize, na svim drugim pumpama moguće je ostvariti povrat akcize od 50 dinara po litru.

„POSLEDICA ZAPALJIVIH IZJAVA PRIŠTINSKIH POLITIČARA“: Oglasila se Kancelarija za KiM povodom napada na srpski narod i crkvu

Zakon o naknadama koji je usvojen 26. oktobra 2023. godine definiše smanjenje iznosa za odvodnjavanje u 2023. godini za 50 odsto i potpuno ukidanje ove naknade u 2024. godini, uređenje tržišta terminske prodaje na način da će Vlada doneti zaključak kojim će obrazovati tim koji će imati za cilj usaglašavanje zakonodavnog okvira u kome će primarni proizvođač moći samostalno da izvozi i u kome će se naći model za terminsku prodaju.

Dodaje se da će poljoprivrednici nakon ovog sastanka prekinuti blokade puteva kao znak dobre volje i u narednim danima traktora i poljoprivredne mehanizacije na ulicama u Vojvodini neće biti.

Sastanku je prisustvovala i ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter