10°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

HRVATI NE ZNAJU ZA SRAM! Tompsonu sudije opet gledaju kroz prste zbog ustaškog pozdrava!

Visoki prekršajni sud u Zagrebu nije danas doneo odluku o tome da li je ustaški poklič "Za dom spremni", kojim počinje pesma Marka Perkovića Tomspona, "Boj na Čavoglave", prekršaj ili ne, jer su sudije imale podeljena mišljenja.

U raspravi su, izneta tri stava, ali ni jedan nije dobio potrebnu većinu glasova svih sudija.

- Tokom rasprave izneta su tri stava, od kojih ni jedan nije dobio potrebnu većinu glasova svih sudija, pa je odlučeno da ce se o tom pitanju ponovo raspravljati na sednici svih sudija Visokog prekršajnog suda Republike Hrvatske - objavljeno je popodne na sajtu Visokog prekršajnog suda.

S obzirom na to da devet sudija, koliko ima u Odeljenju za prekršaje protiv javnog reda i mira, nije uspelo da se složi oko stava da li je ustaški poklič "za dom spremni" u slucaju Marka Perkovića Tomsona prekršaj, o tome će se ponovo raspravljati na sednici svih sudija tog suda.

Pozivajući se na nezvanicne informacije, Jutrnji piše da je troje sudija jasno i nedvosmisleno iznelo stav da je ustaški poklič "za dom spremni", u skladu sa ranijim presudama tog suda, u svakom kontekstu protivzakonit.

Troje sudija je stva da taj poklic nije prekršaj, dok je troje sudija zaključilo da taj pozdrav u jednom kontekstu može biti kažnjiv, a u drugome ne.

Sudije su o tome raspravljale tri sata iako su sudije tog suda vec doneli niz pravosnažnih presuda u kojima su presudili da je taj pozdrav prekršaj.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti