18°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

SKANDAL U REPUBLICI SRPSKOJ: Propalo 1.300 doza Sputnjika V

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zatražio je i naložio ministru zdravlja i socijalne zaštite Alenu Šeraniću i gradonačelniku Prijedora Daliboru Pavloviću da se pod hitno ispita zbog čega je i na koji način došlo do propadanja i uništavanja 1.300 doza vakcine "Sputnjik Ve" komponete 2, u Domu zdravlja u Prijedoru.

NAJVAŽNIJE VESTI

ALBANCI PRETUKLI SRPSKOG MLADIĆA (22): Udarali ga i vikali "Ovo je naša imovina"

KADA SE VRAĆA PRAVO PROLEĆE: Meteorolog Đorđe Đurić dao odgovor, neće vam se svideti datum!

AKTIVIRANA AKCIJA "GNEV": Otkrivena najveća PREVARA ikada u Srbiji

NAJNOVIJE CIFRE: Evo koliko ljudi je vakcinisano u Beogradu, a obe doze dobilo je 368.223 ljudi

ZASEDA SKUPŠTINSKI ODBOR! Na dnevnom redu Predlog za PROMENU USTAVA Srbije u ovoj oblasti

Višković je zatražio da gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović preduzme sve neophodne radnje kako bi se sankcionisali odgovorni za štetu koja je prouzrokovana uništavanjem vakcine.

- U situciji kada se Republika Srpska bori da zaštiti zdravlje svojih građana, omogući i ubrza isporuku plaćenih vakcina za potrebe stanovništva, ne sme se i ne može dozvoliti da se neodgovornim ponašanjem i postupcima pojedinaca ugrožava imunizacija u Republici Srpskoj i ugrozi zaštita zdravlja naših građana - saopšteno je iz Vlade RS.

Dodaje se da je Srpska izdvojila je 20 miliona KM, čime je platila milion doza vakcina što je količina koja je potrebna da 500.000 građana dobije besplatnu vakcinu i svakodnevno se preduzimaju sve radnje da se ispoštuje ugovorena dinamika isporuke vakcina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar