-2°C

Beograd

Photo: Youtube, Printscreen/dodik

Izvor: Novosti

DODIK: Republika Srpska neće poštovati nametnute zakone!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će Republika Srpska poštovati svoje zakone.

Poručio je da RS ne prihvata zakon koji je nametnuo bivši visoki predstavnik Valentin Incko o "sankcionisanju negiranja genocida u Srebrenici", što je, istakao je, pokazala i donošenjem Zakona o neprimenjivanju te odluke.

Milorad Dodik je rekao da niko nema pravo da nameće zakone, kao i da je apsolutno neprihvatljivo da takav zakon bude nametnut.

PROČITAJTE JOŠINCKOV ZAKON PRESTAO DA VAŽI: Odluka visokog predstavnika neće se primenjivati na teritoriji RS

- Još važnije je implementacija. Ustavni sud Republike Srpske je rekao da je to u redu, prihvatili smo proceduru. Verovatno će to doći do Ustavnog suda BiH, koji će po inerciji sve što je doneseno u Republici Srpskoj smatrati nevažećim, ali ja moram da poručim da će zakon koji je usvojila Narodna skupština Srpske važiti. Nakon toga, nema potrebe da ponovo idemo u NSRS - rekao je Milorad Dodik.

Istakao je da će Republika Srpska obezbediti poštovanje svojih zakona.

PROČITAJTE JOŠPOLICIJSKA AKCIJA U BJELOM POLJU: Zaplenjena puška i municija

U Republici Srpskoj prestaju da važe izmene Krivičnog zakona BiH, koje je u formi odluke doneo bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, a kojima se krivično kažnjava negiranje genocida i drugih zločina.

U Službenom glasniku objavljen je Ukaz kojim je predsednica Srpske Željka Cvijanović proglasila Zakon o neprimenjivanju odluke visokog predstavnika.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad