-2°C

Beograd

Photo: Printscreen/pixabay

Izvor: Telegraf

POTVRĐEN UZROK SMRTI ŠEST OSOBA U POŽARU U BRČKOM: Dete od pet godina smešteno u bolnicu u lošem stanju!

Obdukcija je urađena po naredbi tužiaštva Distrikta, kako bi se utvrdili pravi uzroci smrti višečlane romske porodice.

Trovanje ugljen-monoksidom zvanično je uzrok smrti šest osoba koje su u subotu smrtno stradale u porodičnoj kući u Brčkom, potvrđeno je iz tamošnjeg tužilaštva.

Obdukcija je urađena po naredbi tužiaštva Distrikta, kako bi se utvrdili pravi uzroci smrti višečlane romske porodice, javljaju mediji.

PROČITAJTE JOŠIZBILA TUČA U BOLNICI: Dve osobe teško povređene!

Kako je navedeno, po naredbi Tužilaštva Brčko Distrikta BiH, biće obavljeno još jedno toksikološko veštačenje.

Podsećamo, velika tragedija juče je zadesila Brčko kada je u porodičnoj kući u naselju Suljagića sokak došlo do izbijanja požara. Tom prilikom šest osoba je smrtno stradalo, dok ih je više zadobilo povrede.

- Rezultati obdukcije stradalih u Suljagića sokaku pokazuju da je reč o trovanju ugljen-monoksidom. Naređeno je toksikološko veštačenje i veštačenje uzroka požara po veštaku protivpožarne struke. Rezultati do sada provedenih radnji pokazuju da požar nije podmetnut od trećih osoba - kazao je sekretar Tužilaštva Brčko distrikta Samir Beganović.

Prvobitne informacije su govorile da su povrede zadobile četiri osobe, međutim taj broj se povećao na njih sedam. Reč je o maloletnim osobama od kojih je šest smešteno u bolnici u Brčkom, dok je jedan dečak, koji se još uvek vodi kao N.N. osoba, uz pretpostavku da je starosti oko pet godina, u veoma teškom stanju u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

- Pacijent se nalazi na Klininici za dečije bolesti, u jedinici intenzivne nege. Na mehaničkoj je ventilaciji, nestabilnih parametara i reč je o vrlo teškom zdravstvenom stanju - izjavila je za medije portparolka tuzlanskog UKC-a Ersija Aščerić-Mujedinović.

PROČITAJTE JOŠHrvatski državljani od sada mogu da putuju u SAD bez vize!

U vreme objave članka očekivalo se otpuštanje šest maloletnih osoba iz brčanske bolnice, a koje su nakon pružene medicinske pomoći ispunili uslove za odlazak iz zdravstvene ustanove.

- Dalju negu i smeštaj šest maloletnih osoba preuzelo je Odeljenje za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta. Njima su obezbeđeni smeštaj, hrana, odeća, obuća, psihološka podrška i negovatelji. Njihov status će na ovakav način biti rešen dok im lokalna zajednica ne obezbedi alternativni smeštaj ili adaptaciju postojeće kuće u kojoj su živeli - kazao je Sead Šadić, šef Brčanskog odeljenja za zdravstvo i ostale usluge.

Još uvek nije poznato kada će biti obavljen ukop šest smrtno stradalih osoba, ali taj dan će u Brčkom biti proglašen danom žalosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad