4°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Tanjug

NOVA VAKCINA: Britanci počeli testiranje mRNA vakcine protiv korone

Golden Rose ad

Naučnici iz Velike Britanije počeli su na ljudima da testiraju novu vakcine protiv kovida za koju se nadaju da bi mogla da bude efikasna protiv novih sojeva, kao i da pruži duži imunitet u odnosu na onaj koji nude postojeće vakcine.

GRT-910 će prvo biti testiran na ljudima starijima od 60 godina u Mančesteru i biće ispitano da li pojačava imuni sistem već posle prve doze, preneo je danas "Gardijan".

PROČITAJTE JOŠ: POČELA MIROVNA MISIJA 2021: Ruski general objavio početak antiterorističke vežbe

Ispitivanja se vrše na Istraživačkom kliničkom institutu u Mančesteru.

Profesor Endrju Ustijanovski sa univerziteta u Mančesteru, jedan od autora studije, rekao je da su naučnici "svesni da imuni odgovor posle prve generacije vakcina opada, posebno kod starijih ljudi".

"Usled činjenice da su rasprostranjeni novi sojevi, postoji jasna potreba za stalnom opreznošću kako bismo kovid držali podalje od nas", rekao je Ustijanovski.

PROČITAJTE JOŠ: USPEH VAKCINACIJE U TURSKOJ: Više od 84,8 procenata ljudi primilo bar jednu dozu!

On kaže da njegov tim smatra da će GRT-910 biti "jaka, izdržljiva i da će stvoriti jak imuni odgovor, koji će biti ključni u održavanju zaštite starije populacije, koja je u posebnom riziku od hospitalizacije ili smrti".

Istraživanje se radi u saradnji između američke farmaceutske kuće Gritstoun, Univerziteta Mančester i Fonda državnog javnog zdravlja (NHS) pri univerzitetu.

Vakcina GRT-R910 je druga generacija mRNA vakcina, za koju se veruje da je "samopojačavajuća", dodaje se u tekstu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad