8°C

Beograd

Photo: INSTAGRAM/PRINTSCREEN/nikoladjuricko

Izvor: KURIR

OD RATA POBEGLA U PANČEVO! Baba Nikole Đurička je OVA popularna glumica!

Glumac Nikola Đuričko jedan je od najpopularnijih glumaca sa ovih prostora, a njegov put je u poslednje vreme usmeren ka Holivudu, gde trenutno radi na ulozi u popularnoj seriji "Stranger Things".

On je veoma talentovan i uspešan o svom poslu, a malo ko zna da je to nasledio od svoje bake, koja je, tekođe, bila velika glumica.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

"PILA JE BENSEDIN, TO JU JE IZJEDALO, BILA JE KOD PSIHIJATRA": Bolna ispovest majke Kike Đukić razara dušu!

Naime, Tomanija Đuričko je igrala u više televizijskih filmova i serija poput ostvarenja "Povratak otpisanih", "Kamiondžije", "Vruć vetar" i mnogim drugim. Udala se za Đorđa Đurička, sa kojim je dobila sina, oca našeg popučarnog glumca, i ćerku.

Đuričko nikada nije krio da je za njegovu ljubav prema glumi zadužena njegova baka, a ona je tvrdila da joj je pozorište i scena bilo sve što joj je potrebno za život:

- Teško smo živeli, nije bilo novca, a lišavali smo se gotovo svega. Ali, beskrajno smo voleli pozorište, ispunjavalo nas je najzdravije drugarstvo i osećali smo da smo srećni.

Kada je počeo rat, ona je prešla u Pančevo, a četiri godine je igrala u ondašnjem Beogradskom dramskom. Doživela je opšta priznanja, ali sačekao ju je otkaz koji je ona, bez pitanja, potpisala. Umesto da zatraži penziju, put ju je odveo u Narodno pozorište gde je često bila zapostavljena uprkos velikim dostignućima. Žiri filmskog festivala u Rimu dodelio joj je 1966. prvu nagradu za žensku ulogu u filmu "Čovek sa fotografije" Vladimira Pogačića.

- Uvek kad bih dobila ulogu, obuzimao me je strah. Događalo mi se i da zaplačem čitajući prvi put tekst uloge. Duboko sam preživela sudbinu svake žene koju sam tumačila na sceni - ispričala je Tomanija.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar