12°C

Beograd

Photo: PIXABAY

Izvor: telegraf

Mesto mnogo govori o zdravlju: Obratite pažnju na kom delu lica vam se pojavljuju bubuljice!

Na licu se mogu pojaviti različite vrste bubuljica, a za to su i uzroci različiti

Prema učenju tradicionalne kineske medicine, lice je prozor zdravlja. Čelo, nos, brada, desni i levi obraz - pet su zona koje daju naznake šta se događa u organizmu.

Naše telo govori jedinstvenim jezikom o neuravnoteženosti koja se događa u organizmu, a lice pruža mnoge informacije o tome. Svaka zona lica refleksija je pet elemenata u prirodi i čoveku - vatre, zemlje, vode, metala i drveta.

PROČITAJTE JOŠ: DERMATOLOZI UPOZORAVAJU: Pet najvećih grešaka koje žene prave sa maskama za lice

Budući da svaki element odgovara određenim organima, naše lice šalje vidljive signale koji mogu reći šta se događa u telu.

Lekari znaju da ih čitaju i tumače promene na telu, ali to možete i sami ukoliko znate šta bi trebalo da radite

Stoga se preporčuje da uravnotežite ishranu, smanjite unos masti i pijete više tečnosti. Osim na probleme sa probavom, akne na čelu mogu ukazivati na dehidraciju organizma.

Prema drevnoj kineskoj medicini, lice se deli na zone na kojima se može očitati delovanje pojedinih organa. Čelo se povezuje sa probavnim sistemom. Bubuljice mogu biti posledica nepravilnog rada tankog creva, ali i ishrane sa previše nezdravih masti.

Nos

Nos otkriva stanje srca, pa tako proširene pore i akne na tom delu mogu biti znak visokog krvnog pritiska. U tom slučaju preporučuje se da se smanji unos nezdravih masti i zamenite ih omega-3 masnim kiselinama, kao i da u ishranu uključite više povrća i voća.

PROČITAJTE JOŠ: 7 pravila oblačenja koja treba da zapamte žene niskog rasta!

Brada

Brada otkriva stanje želuca, pa akne na tom delu mogu biti posledica prekomernog unosa mlečnih proizvoda i masne hrane. Takođe, najčešće ukazuju na probleme s tankim crevom.

Desni obraz

Ova zona lica se odnosi na pluća, gornje disajne puteve i debelo crevo. Problemi s plućima i debelim crevom oslikavaju se kao problemi sa kožom u ovom predelu.

Levi obraz

Levi obraz je povezan je sa jetrom i žuči. Ispucali kapilari i crvenilo mogu da znače upalu ili postojanje toksina u jetri, a crvenilo i osip često su znak visokog krvnog pritiska.

Akne, bubuljice, svrab i suvoća kože levog obraza mogu da otkriju emocionalne probleme, kao što su bes i depresija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar