6°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

SAVET STRUČNJAKA: Ukoliko SUMNJATE NA KORONU, ovo NIKAKO ne smete da URADITE

KBC Dragiša Mišović je bolnica koja od marta nije izašla iz kovid sistema i tamo leže najteži pacijenti. Osoblje nije imalo odmora od marta, a anesteziolog dr Katarina Oketić, koja radi u crvenoj zoni, kaže da je sada tri puta teže jer su tri puta umorniji.

Ona je otkrila koliko se pacijenata trenutno leči u bolnici.

- U bolnici je 346 pacijenata, od toga 79 pacijenata u jedinicama intenzivne nege, 50 je na mehaničkoj ventilaciji, 31 je na neinvazivnoj ventilaciji i 19 je intubirano - rekla je ona.

U ovom trećem talasu je obavljeno oko 1.217 prijema.

- I naša pedijatrija je kovid bolnica, sada je na odeljenju oko 22 dece, od toga 17 majki pratilja. To su ti mlađi pacijenti - rekla je ona.

Dr Oketić je rekla da su imali teške pacijente koji su imali po 20 i nešto godina.

- Nisu sada ništa teže kliničke slike nego pre, to su iste kliničke slike - istakla je ona i dodala da bolest ne bira starosnu strukturu.

Dr Oketić ističe da postoji više faktora koji utiču na to kako će pacijent da prođe kroz bolest.

ZANIMAĆE VAS

Dr Kon: NEMA NI GOVORA O PUCANJU ZDRAVSTVENOG SISTEMA!

PUCNJAVA U VRBASU! Muškarac povređen iz vatrenog oružja!

KAZNE ZBOG OGROMNIH GUŽVI! Komunalna milicija od 15 sati obilazila tržne centre

ZA APARTMAN I DO 150 EVRA! Korona bukti, a smeštaj na planinama skoro RASPRODAT!

- I vreme na koje se javi u bolnicu, od prve instance, kovid ambulante. Moj zaključak je da su sada pacijenti poprilično kasno dolazili što je uvećalo broj teških kliničkih slika - rekla je ona i dodala da se kod njih primaju pacijenti koji imaju teške kliničke slike.

Ona je rekla da se najteži pacijenti u ovom trenutku primaju kod njih.

- Mi smo se brzo napunili i u prvom talasu, od roku od dan ili dva, tako je i sada. Sada je tri puta teže jer smo mi tri puta umorniji. Mi smo preko 200 dana u ovoj priči, mi u bolnici nismo odmarali od marta meseca - rekla je ona.

Ona je na kraju apelovala na sve građane da budu malo samokritičniji, samosvesniji na taj način, kako je rekla, pomoći će sebi ali i njima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar