25°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

U centrima imunizacija i roditelja mladih ometenih u razvoju

U Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Šekspirovoj, do sada je vakcinu protiv korona virusa primilo oko 250 korisnika i oko 190 zaposlenih, a u ustanovama takvog tipa u Beogradu moguće je da se imunizuju i roditelji tih mladih, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

VAŽNO

PALMA NAJAVIO: Obelodaniću sve o onima koji su me OPTUŽILI (FOTO)

Predsedik Vučić u Banjaluci: Ne pada nam na pamet da razmišljamo o sukobima i ratovima

Kamion se ZAGLAVIO ispod podvožnjaka u Subotici!

On je rekao da se više od mesec dana obavlja vakcinacija starijih od 18 godina sa smetnjama u razvoju i istakao značaj te imunizacije, dodajući da Grad pokazuje da vodi računa o toj osetljivoj populaciji.

- Posebno je važna vakcinacija njihovih roditelja jer oni često osim roditelja nemaju nekog drugog i važno je da ostanu zdravi - rekao je Vesić novinarima.

Naglasio je da je značajno što se vakcinacija organizuje u samim domovima, to jest na mestu koje je poznato osobama sa smetnjama u razvoju.

Teže bi bilo da idu na Sajam, ukazao je Vesić i naveo da je odziv za vakcinaciju dobar.

- Urgentnije je njih vakcinisati nego neke druge ljude - kaže.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je upućen poziv svim udruženjima osoba sa invaliditetom u Beogradu, da odaberu da li žele da prime vakcinu u prostorijama udruženja ili da im Sekretarijat organizuje temine u domovima zdravlja.

- Brinemo o svim ugroženim kategorijama u Beogradu, jer nam je stalo i želimo da im omogućimo da i oni imaju dodatne mogućnosti kada je u pitanju vakcinacija - poručila je ona.

- U drugim ustanovama takvog tipa do sada je vakcinisano više od 2.300 korisnika i zaposlenih, - rekla je Stanisavljević odgovarajući na pitanje novinara.

Ona kaže i da je do sada vakcinisano više od 90 odsto korisnika u prihvatilištima za stara i odrasla lica.

PROČITAJTE JOŠ

Zorana Mihajlović: Cilj je da Srbija postane zelena

Ministar Mali NAJAVIO! Evo koliko će novca dobiti građani (FOTO)

ONI NE VOLE RUTINU: Ova četiri znaka su IMPLUSIVNA, vole ŽIVOT na IVICI, i ne razmišljaju!

Olivera Račić, majka 25. godišnjeg sina koji boluje od celebralne paralize, ističe da je značajno što je njen sin vakcinisan u dnevnom boravku, koji je za njega poznat prostor.

On je primio Sinofarm vakcinu, a Račić hvali proces vakcinacije.

- Raspitivali smo kod njegovog lekara i u dogovoru sa tim došli smo do toga da je najbolje primiti Sinofarm. Godinu dana je kod kuće, moramo da ga vratimo u boravak - poručuje ona.

Direktor Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Šekspirovoj Petar Jordanov pojašnjava da korisnici još uvek imaju strah zbog epidemije korona virusa.

- Svi dnevni boravci rade, korisnici se polako vraćaju, uz poštovanje svih epidemioloških mera i to je ono što je jako dobro - rekao je Jordanov.

Uputio je zahvalnost Gradu što je omogućio da se vakcinacija odvija u dva dnevna boravka, u Šekspirovoj i na Bežanijskoj kosi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar