35°C

Beograd

Photo: MUP

Izvor: Telegraf

POČINJE POJAČANA KONTROLA BUKE: Nove mere za ugostiteljske objekte

Načelnik Komunalne milicije Beograda Ivan Divac izjavio je danas da je trenutno najveći izazov primena novog Zakona o zaštiti od buke, prema kome je od oktobra prošle godine, prvi put u istoriji, Komunalna milicija dobila mogućnost situacionog merenja nivoa buke.

Divac je rekao da postoji zadovoljstvo prvim ostvarenim rezultatima, ali i izrazio očekivanja da će tokom leta početi da se primenjuje kontrola i sa čamca, koji uskoro treba da bude registrovan.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

INSPEKCIJA KREĆE U KONTROLU KLIMA UREĐAJA: Kazne za gradski prevoz i do 20.000 dinara

- Komunalna milicija je nabavila čamac i u procesu smo njegove registracije i izrade protokola sa MUP-om o zajedničkom korišćenju tog čamca. Čim to bude gotovo, nadam se da ćemo već u toku ovog leta sići na reke -  rekao je Divac.

On kaže da će se raditi sa Rečnom policijom, a za početak će se, dodaje, sagledati problemi koji se javljaju na reci.

- Osnovna naša delatnost je da se bavimo komunalnim redom, odnosno čistoćom oko splavova i nadamo se da ćemo letnju sezonu uspešno sprovesti - poručio je Divac.

On ističe da ljudi moraju da shvate da treba da se poštuje komšiluk i Zakon o buci i da se ne može besomučno puštati muzika i ugrožavati stanari.

- Sada kada je krenula letnja sezona, razgovaramo sa ugostiteljima, neke sankcionišemo. Primenjujemo Zakon o buci 24 sata i uspešno smo rešili problem Cetinjske ulice - poručio je Divac.

Kaže da Komunalna milicija mnogo vremena provodi u razgovorima sa ugostiteljima, te istakao da nije cilj da se oni kažnjavaju, već da i njihov biznis i komunalni red funkcionišu.

Splavovi u priobalju bez odobrenja 

Kada je reč o kažnjavanju, Divac odgovara da se radi zapisnik na osnovu koga se izdaje prekršajni nalog, ukoliko odgovorno lice nije u lokalu, dok se u drugoj situaciji prekršajni nalog odmah uručuje.

Divac navodi da Grad treba da se dodatno pozabavi priobaljem, jer, kaže, većina splavova nema odobrenja.

- Bavićemo se uređenjem priobalja, tek treba da propišemo kako ti restorani treba da rade, u toku letnje sezone da se pozabavimo njima, jer im je trenutno dozvoljeno da rade neograničeno radno vreme, ali to ne znači da treba da emituju muziku bez ikakve granice i ograničenja -  naglasio je Divac.

Ugostiteljski objekti u Beogradu posle 22 sata radnim danom i posle 23 sata petkom i subotom, ne mogu da emituju muziku u baštama, odnosno nije dozvoljeno da se muzika iz ugostiteljskih objekata čuje u baštama.

Ta odluka se ne odnosi na tri zone u gradu, na Skadarliju gde je dozvoljena samo akustična muzika, zatim Ada Ciganliju i priobalje.

Za kršenje te odluke propisane su kazne - 150.000 dinara za pravna lica, 25.000 dinara za odgovorno lice u pravnom licu i 75.000 dinara za preduzetnika.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar