6°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/NeVen

Izvor: Tanjug

Izložba "Nematerijalno kulturno nasleđe Srbije" u Tršiću

Golden Rose ad

Izložba "Nematerijalno kulturno nasleđe Srbije" biće otvorena u subotu na na 88. Vukovom saboru u Tršiću, a na kojoj će biti predstavljeno nematerijalno nasleđe upisano u Nacionalni registar, kao i nasleđe upisano na Uneskovu Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva - porodična slava, kolo - tradicionalna narodna igra, pevanje uz gusle i zlakusko lončarstvo.

PROČITAJTE JOŠ:  NOVA ODLUKA ZA ĐAKE OD PONEDELJKA: Evo gde škole prelaze na onlajn, a gde na kombinovanu nastavu

Novu postavku će otvoriti muzejski savetnik Tijana Čolak-Antić Popović, direktor Etnografskog muzeja u Beogradu, u Muzeju jezika i pisma u Tršiću, a izložba će trajati ravno mesec dana, do 18. oktobra.

Novi projekat autora Danijele Filipović, kustosa i koordinatora Centra za nematerijalno kulturno nasleđe Srbije, za cilj ima prezentaciju živog nasleđa koje su zajednice u Srbiji prepoznale kao obeležje identiteta i sačuvale do danas.

PROČITAJTE JOŠ:  Maja Gojković uputila izraze saučešća porodici Minje Subote

Ova postavka se realizuje u produkciji Centara za nematerijalno kulturno nasleđe Srbije pri Etnografskom muzeju u Beogradu, koji gostuje sa ovim delom u Tršiću., a u organizaciji Centra za kulturu "Vuk Karadžić" iz Loznice.

Izložba je osmišljena u okviru rada na promociji elemenata nematerijalnog kulturnog nasleđa i saradnje sa institucijama koje su predlagači elemenata živog nasleđa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Preporučeno iz iste kategorije

VUČIĆ POVODOM PLANA OTVARANJA NOVE FABRIKE: Ovo je život za novo Valjevo, život za ceo Kolubarski okrug!

SAZNAJTE PRVI U „DOBRO JUTRO SRBIJO"-Moskva traži poštovanje rezolucije 1244! Ponašanje Prištine prešlo crvene linije! Ubistva koja potresaju Srbiju!

NEVAKCINISANI ISPOD 50 GODINA NAJTEŽI PACIJENTI: Iz ove starosne grupe najmanje vakcinisanih i najteže kliničke slike

DRŽAVA POMAŽE: Više od 15,600 kilograma hrane za najugroženije!

PLJUŠTE KAZNE: Zbog NEPOŠTOVANJA KOVID MERA novčano kažnjeni TRŽNI CENTRI

BUDI HUMAN: Pomozimo Nikoli Boškoviću!

Golden Rose ad