20°C

Beograd

Photo: happy TV/printscreen/ĆIRILICA

Izvor: HappyBSC

MOKA SLAVNIĆ ZA "ĆIRILICU": Novak je isuviše fin za ovaj svet i zato skupo plaća!

 Slavni sportista  Moka Slavnić je sa puno žara govorio u "Ćirilici" o Novaku Đokoviću. 

Politika se vrlo često poigra sa sportistima, rekao je on. 

-Novaka razumem kao da gledam sebe u ogledalu, ali sa malom razlikom što je on dobar i tih. Ako si fin, platiš skupo! To je stvar karaktera. Mi sportisti smo pragmatični. Politika može da bude prisutna do jednog momenta ali kad izađeš na teren to je druga priča. Ovde je slučaj da mu nije dato da dođe na teren. Fasciniran sam onim što sam čuo ovih dana i svi su rekli –"Kenguri i sitni miševi, vi čekate da vam  Engleska kaže šta da uradite sa Novakom Đokovićem". Mi smo satanizovani kao zemlja. Imam drugačiji pristup u ovoj priči. Da sam bio na njegovom mestuvratio bih se kući. Ipak, Novak je "kaćuša"-težak kalibar. Njemu svi zvižde na turnirima,  a on im šalje ljubav. On je došao do najvećih visina i on pritiske može da izdrži. U mom sportu nepravda je lakša jer je kolektivni sport u pitanju. Voleo bih kad bi on imao bezobrazniji stav i kada bi bio poput svog oca.  Mi smo Australijancima velika pretnja. Da li je svetska zavera, to ne znam, nemam dokaze da to i tvrdim,  ipak samo posmatram. Idemo dalje, videćemo šta će biti na ostalim turnirima. Novak je paradigma svega što je dobro iz Srbije-rekao je Moka Slavnić. 

Bogdan Obradović, teniski trener je govorio o surovosti anglosaksonskog društva. 

-Poklonio sam jednom prilikom pre dvadesetak godina Novaku knjigu Ive Andrića „Znakovi pored puta“. To su kratke priče koje govore o tome da je život protkan mnogim situacijama. Anglosaksonsko društvo, a tamo sam 35 godina,  počiva na tome da jednom dželatu koji uništava sve ono što je ljudsko,  se na kraju čitave priče poklonite. Čitava planeta,  zadnjih 50 godina nije našla rešenje kako se izboriti protiv njih. U mnogim filmovima Adolf Hitler je predstavljen kao heroj, sa druge strane kao žrtva.  Nešto slično je  i sa Australijom. Iz godine u godinu Federer i Novak imali su konflikt. Australija je podržavala Federera. On je bio njihov junak-rekao je Obradović. 

- Moć svake države je moć novca. Novaka nije promenio novac. Niko nije uspeo da ga omete da bude najbolji.  Videli su opasnost srpskog naroda jer ga nije menjao novac. Mi idemo u svet sa nekim generatorom ljubavi-dodao je on. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar