5°C

Beograd

Photo: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Izvor: tanjug

USKORO NOVI KRUG PROGRAMA "MOJA PRVA PLATA" Kisić: "Izuzetni rezultati u zapošljavanju mladih"

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić najavila je danas da će uskoro početi novi krug programa "Moja prva plata", za podsticanje zapošaljvanja mladih.

TRENUTNO SE ODLUČUJE O JOŠ 39 ZAHTEVA: Kisić pozvala majke i bračne parove da se upoznaju sa uslovima za subvencije za kupovinu prvog stana

- Ministarstvo je prethodnih godina sprovelo čitav niz aktivnosti kako bi se poboljšao položaj mladih na tržištu rada, a u toku su završne pripreme za sprovođenje trećeg kruga programa ''Moja prva plata'', koji je dao izuzetne rezultate u zapošljavanju mladih - rekla je Kisić, povodom Međunarodnog dana mladih.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ona je navela da su sve do sada sprovedene mere dale rezultate, jer je značajno smanjen broj mladih u strukturi nezaposlenih.

Kisić je ukazala da je program "Moja prva plata" dao značajan doprinos u smanjenju nezaposlenosti u populaciji mladih.

- U toku prva dva ciklusa, oko 18.000 mladih je bilo obuhvaćeno ovim programom i oni su na pravi način iskoristili svoju prvu šansu na tržištu rada - rekla je ministarka.

Ona je precizirala da je u toku prvog kruga - 42,2 odsto mladih zasnovalo radni odnos nakon završetka programa, a nakon drugog se ocekuje da će taj broj biti i veći od 50 odsto.

Podstaknuto ovako dobrim rezultatima, Ministarstvo je na vreme započelo pripremu trećeg ciklusa programa "Moja prva plata", rekla je Kisić i dodala da očekuje da će zainteresovanost mladih i poslodavaca biti bar ista kao što je bila prethodnih godina.

Ministarka je podsetila da je jedan od osnovnih ciljeva Strategije zapošljavanja poboljšanje položaja mladih na tržištu rada i da su u tom cilju sprovedene različite mere aktivne politike zapošljavanja.

U prvoj polovini ove godine oko 22.000 mladih bilo je obuhvaćeno merama aktivne politike zapošljavanja, dodala je Kisić, koja je mladima čestitala Međunarodni dan mladih.

- Mladima čestitam Međunarodni dan mladih. Mladost je sama po sebi lepa i poletna i svi mladi treba da se osećaju kao da je svaki dan njihov. Na današnji dan treba da se podsetimo kolika je snaga i moć mladosti - poručila je Kisić.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar