14°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

VIŠE OD POLA SVETSKOG ČOVEČANSTVA U IZOLACIJI ZBOG KORONAVIRUSA!

Preko 3,9 milijardi ljudi, više od polovine čovečanstva, trenutno se nalazi u izolaciji zbog pandemije novog soja koronavirusa.

Mere sprečavanja koronavirusa koje uključuju samoizolaciju, policijski čas, obustavu javnog saobraćaja i karantin i slično uvedene su u više od 90 zemalja i teritorija. Tajland je najnovija zemlja koja je uvela policijski čas koji stupa na snagu u petak. Stanovnici te države neće smeti da napuštaju svoje domove između 22 i 4 časa po lokalnom vremenu.

Saudijska Arabija uvela je 24-satni policijski čas u Meki i Medini kako bi suzbila širenje koronavirusa. Stanovnici tih gradova smeće samo u posebnim situacijama napustiti svoje domove; zbog hitnih zdravstvenih slučajeva ili zbog nabavke namirnica.

PROČITAJTE JOŠ

VOLE VAS VAŠI BEOGRAĐANI! SNAŽNA PORUKA MEDICINARIMA! (FOTO)

PODELA MASKI U NOVOM KNEŽEVCU: Besplatno se dele zaštitne rukavice i maske koje su proizvele žene iz čarapane!

U ITALIJI PORUČUJU: Ne slušajte savete o izvođenju dece vani, sedite kod kuće!

SAMO DOK TRAJE VANREDNO STANJE: Vlada donela Uredbu o online suđenjima!

U RUSIJI NESTAŠICA JEDNE VRSTE VOĆA! Ovo je njihov spas protiv korone!

AUSTRIJA IMA TAKTIKU! Kako ne otpustiti radnike u vreme pandemije?

U evropskim zemljama poput Britanije, Francuske, Italije i Španije uvedene su razne mere ograničenja. Slično važi i za Indiju, Nepal i Šri Lanku. U SAD-u raste broj saveznih država koje uvode određenu vrstu karantina.

Mada je kovid-19 tek nedavno stigao na afrički kontinent, zemlje poput Maroka i Južne Afrike počele su poduzimati određene mere za suzbijanje širenja koronavirusa.

U najmanje deset država u svetu u kojima živi ukupno 600 miliona ljudi, vlade pozivaju stanovnike da ostanu kod kuće, bez uvođenja prisilnih mera poput novčanih kazni ili hapšenja. To trenutno važi u Nemačkoj, Kanadi, Meksiku i Iranu.

Najmanje 26 drugih država ili teritorija, u kojima živi ukupno oko 500 miliona stanovnika, uvelo je policijski čas obavezujući građane da ostanu tokom noći u svojim domovima.

POŠTOVANI ČITAOCI, HAPPY BSC JE SPREMIO ZA VAS NAJMODERNIJU MOBILNU APLIKACIJU DA BISTE NAS LAKŠE PRATILI I BILI U TOKU SA SVIM VESTIMA. NAŠU APLIKACIJU MOŽETE PREUZETI OVDE ZA ANDROID I IPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar