21°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen

Izvor: Sputnjik

AMERIKA PODSTIČE UKRAJINU NA MASOVNA UBISTVA CIVILA! Ruski ambasador o provokativnim postupcima Vašingtona

Sjedinjene Američke Države, isporučujući sve više naoružanja i predajući ukrajinskim snagama obaveštajne podatke, svojim postupcima podstiču kijevski režim na masovna ubistva civila, izjavio je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov, a njegova izjava objavljena je na Telegram kanalu diplomatske misije.

JASNA PORUKA IZ KREMLJA! NATO je agresivan blok koji je stvoren radi konfrontacije

- Administracija povećava isporuke oružja Kijevu. Ako su im ranije isporučivali protivvazdušne i protivtenkovske raketne sisteme, sada su već prešli na tešku artiljeriju, višecevne bacače raketa i, po svemu sudeći, sredstva protivvazdušne odbrane. Štaviše, Amerikanci sa ukrajinskim snagama dele obaveštajne podatke. Savetuju ih o dejstvima na borbenom polju. Zapravo, svojim provokativnim postupcima, Vašington podstiče kijevski režim na masovna ubistva civila - istakao je Antonov.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je dodao da "nepromišljeno i neodgovorno pumpanje Ukrajine oružjem“ zavrće spiralu sukoba i povećava pretnju od dalje eskalacije sa nepredviđenim posledicama. Antonov je takođe izjavio da SAD tolerišu nastavak slanja dobrovoljaca u Ukrajinu. Prema njegovom mišljenju, vladajući krugovi u Vašingtonu, "kao i ranije nisu sposobni da trezveno procene svu opasnost svojih postupaka“.

- Ovakva linija stvara dodatne rizike u odnosima među velikim nuklearnim državama - istakao je diplomata.

Pentagon je ranije otkrio sadržaj novog paketa vojne pomoći Ukrajini, koja će dobiti još četiri višecevna bacača raketa "Himars“, 18 patrolnih čamaca i 36 hiljada artiljerijskih granata.

Američki predsednik Džozef Bajden je za vreme svog mandata dostavio Ukrajini vojnu pomoć u vrednosti od 6,8 milijardi dolara, od kojih je 6,1 milijardi odobreno od 24. februara – kada je počela vojna operacija Rusije u Ukrajini.

Moskva je ranije uputila svim zemljama, uključujući Sjedinjene Države, notu zbog isporuka oružja Kijevu. Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov isticao je da će vojne pošiljke Ukrajini postati legitimna meta za udare.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar