21°C

Beograd

Photo: YOUTUBE/PRINTSCREEN/titanikSlo

Izvor: KURIR

SKRNAVLJEN MURAL ĐORĐA BALAŠEVIĆA! Muzičareva ćerka odreagovala ODMAH

Đorđe Balašević bio je jedan od omiljenih pesnika, umetnika i muzičara savremenog doba, a njegova smrt ostavila je mnoge u žalosti. Tuga se, tada, nadvila nad Srbijom, a posebno ju je dobro osetio Novi Sad, u kome je kantautor proveo život.

U martu prošle godine, kao svojevrstan vid počasti legendarnom muzičaru, pojavio se veliki mural u popularnom naselju Liman u Novom Sadu. Ovaj mural uradio je umetnik iz Doboja, Deni Božić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

"PILA JE BENSEDIN, TO JU JE IZJEDALO, BILA JE KOD PSIHIJATRA": Bolna ispovest majke Kike Đukić razara dušu!

Već se prošle godine pokazalo da sudbina ovog murala neće biti mirna, te je u maju preko Balaševićevog čela bilo naslikano ustaško U, a sada nešto više od godinu dana kasnije opet se desilo isto. Tim povodom oglasila se njegova ćerka Beba koja je na fejsbuku napisala:

- Na muralu, u Fruškogorskoj ulici u naselju Liman je crvenom bojom napisana uvredljiva poruka, a na grafitu, na glavi Balaševića, išarane su oči i na čelu je ispisano ušato slovo „U“, koje su koristile ustaše u Drugom svetskom ratu.

Građani mesne zajednice Liman održali su danas zbor na otvorenom na kom su poručili da nikakvu mržnju neće tolerisati u svom kraju, a posebno ne prema autoru koji je ponos ovog grada. Velik broj građana Limana poručio je da crtanje đavoljih rogova, crvenih očiju i simbola mržnje na licu Balaševića nije primereno nijednoj zajednici koja poštuje prava svih građana Novog Sada.

Šalim se naravno, nisu se zbog toga okupljali nego zato što su protiv muzeja ovom išaranom liku sa murala.

Brojne su reakcije na ovu njenu objavu, a najviše ljudi objavilo je da je tužno zbog uništavanja murala koji je posvećen njenom ocu.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar