16°C

Beograd

Photo: pixabay/printscreen

Izvor: Happy BSC /objektiv

UPOZORENJE! Morate da vodite računa šta pijete tokom letnjih meseci

Kada počnu vrućine, sasvim normalno moramo da unosimo sve više tečnosti u organizam.

Svaki lekar će vam prvo preporučiti vodu kao najbolje sredstvo protiv dehidriranosti, ali većina ljudi će se ipak odlučiti za osvežavajuće sokove energetska pića ili alkohol.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nutricionisti su objasnili koliko štetna mogu da budu ova pića sa velikom količinom šećera.

U letnjim mesecima obično imamo manje apetita i preskačemo obroke, stoga umesto regularnog unošenja kalorija kroz hranu, mi radije to činimo kroz konzumaciju sokova, energetskih pića i zašećerenih napitaka.

SNAŽAN ANTIBIOTIK IZ PRIRODE: Napravite "Majstorski tonik" i očistite telo od infekcija i parazita

Tada vrlo lako možemo organizam da dovedemo u ”zamku”. Ova vrsta pića utiče na brojne zdravstvene poremećaje, poput povećane glukoze u krvi, telesne težine i probleme u radu srca.

”Kalorije iz tečnosti nalaze se u alkoholnim pićima, koncentrovanim sokovima, energetskim pićima, zaslađenoj vodi, kafi i čaju”, objasnila je nutricionista Lovnet Batra.

Ona je navela sve negativne posledice konzumiranja ovih pića:

Raste nivo šećera u krvi

Kalorije koje se nalaze u ovim napicima utiču na povećanje glukoze i insulinske osetljivosti. Dijabetičari su izloženoji riziku ukoliko nekontrolisano i u kratkim intervalima konzumiraju pića bogata fruktozom.

Povećava se telesna težina

Stručnjaci objašnjavaju da sokovi i pića ne pružaju isti osećaj sitosti kao kada jedete hranu, jer telo ne može da registruje tečne kalorije. Na taj način i nakon ”nalivanja” napicima, vi ste i dalje gladni, što na kraju dovodi do uvećanog unosa kalorija u organizam, a samim tim i do veće telesne težine.

Uvećava se rizik od srčanih oboljenja

Tečni šećeri imaju negativne posledice na rad srca. Velika količina fruktoze u telu povećava nivo masnih kiselina u krvotoku, koje između ostalog završavaju i u srcu.

Nutricionisti savetuju da tokom letnjih dana vodite računa koliko često pijete napitke bogate šećerima.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar