19°C

Beograd

Photo: Happy BSC/Pixabay

Izvor: HappyBSC/Kurir.rs

OVA NAVIKA VAM NAJVIŠE OŠTEĆUJE VLAS, A MNOGI JE SE NE MOGU OTARASITI: Evo na koji način možete sprečiti opadanje i kidanje KOSE!

Stručnjak Sem Kinkir, izvršni direktor "Ese Medical Group" je za medije objasnio da naše trenutne navike tuširanja mogu uzrokovati opadanje kose. 

Ako volite dugo tuširanje, postoji rizik od oštećenja vlasi kose, a topla voda utiče na protok krvi i celokupno zdravlje kose.- Većina ljudi voli vrući tuš pre ili posle dugog dana - kaže Sem i nastavlja:

- To može da nam pomogne da se opustimo ali tuširanje pretoplom vodom može uzrokovati veliku štetu na koži i kosi. Vruća voda usporava krvotok, a temenu je potrebna dobra cirkulacija kako bi se podstakao zdrav rast kose.

Vrući tuš takođe čini kosu lomljivijom i osetljivijom, što može dovesti do gubitka kose, a objašnjava i da, kad vruća voda dotakne vlasište, otvara pore, čineći tako koren kose slabijim zbog čega lakše opada. U međuvremenu, ako patite od peruti, dobra je ideja, kaže Sem, da smanjite temperaturu vode iz tuša:

- Pretopla voda oštećuje vlasište. Ne zato što je neugodno, već može prouzrokovati i sušenje kože i stvaranje peruti.

Takođe, pretopla voda može skinuti sa kose prirodna ulja pa će ih telo nadoknađivati, što će rezultirati masnijom kosom. Srećom, postoji rešenje; Sam savetuje ljudima da se tuširaju toplom, a da kosu ispiru hladnom vodom.

- Postoje mnoge prednosti ispiranja kose hladnom vodom, uključujući poboljšanu cirkulaciju, očuvanje prirodnih ulja i održavanje glatke teksture - zaključio je stručnjak.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar