19°C

Beograd

Photo: ARHIVA

Izvor: alo

MINISTAR TRIVAN: DRŽAVNI SEKRETAR BLAŽIĆ JE NA RESPIRATORU

- Državni sekretar Branislav Blažić priključen je na respirator i njegovo stanje je za sada stabilno - poručio je juče medijima Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine, govoreći o zdravstvenom stanju sekretara koji je zaražen koronavirusom.

On je istakao da je u stalnom kontaktu sa Blažićevom porodicom, ali i sa lekarima Infektivne klinike u Beogradu, gde je smešten državni sekretar.

VESTI IZ RUSIJE! Vakcina za 5 do 6 meseci na kliničkom ispitivanju!

- U stalnom sam kontaktu sa porodicom, svi članovi njegove porodice su dobro. Nadam se da će se brzo oporaviti, celo ministarstvo je svim srcem uz državnog sekretara -kazao je Trivan.

Upitan kakva je situacija u tom ministarstvu i da li su zaposleni uplašeni, on je poručio da su prostorije Ministarstva dezinfikovane.

- Zaposleni koji su bili u kontaktu sa državnim sekretarom odmah su upućeni u izolaciju, s obzirom na to da je sada već 17. dan posle rizičnog kontakta. Svi su dobro i nemaju simptome -  naveo je ministar Trivan.

BEOGRADSKA FILHARMONIJA ONLIJE: Otvara sezonu na svom Jutjub kanalu

pre nekoliko dana su mediji objavili da je došlo do prvog slučaja zaraze u Vladi Srbije, te da je na koronavirus pozitivan upravo Branislav Blažić.

Inače, Blažić je iz Kikinde, grada koji je jedno od žarišta koronavirusa u Srbiji, ali već godinama živi i radi u Beogradu.

U Kikindu je išao 13. marta i posle toga nije dolazio u Ministarstvo zaštite životne sredine - kazao je ministar Trivan pre nekoliko dana za medije.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar