17°C

Beograd

Photo: Twitter/Printscreen

Izvor: Alo.rs

KLJUČNI MESEC ZA KRAGUJEVAC JE SEPTEMBAR: Premijerka najavila brojne projekte

Autoput Kragujevac-Batočina, Data centar, Javna garaža, sve su to projekti koji će biti realizovani ove godine u septembru mesecu, kaže premijerka Ana Brnabić.

Konkretni rezultati svih projekata koje su do sada realizovali Kragujevčani će moći da osete krajem 2020., a posebno 2021. godine, rekla je Brnabić koja je danas posetila taj grad.

- Završavamo Data centar i potpisujemo ugovore sa kompanijama koje će tu čuvati svoje podatke, što je zaista strateški važno za našu zemlju. To je ulaganje ogromne vere u Srbiju da je bezbedna i sigurna zemlja i drago mi je što je to u Kragujevcu. Do septembra konačno završavamo i autoput Kragujevac-Batočina i potpuno povezivanje sa Koridorom 10. U septembru sledeće godine završavamo Palatu pravde - kazala je ona.

Centar izvrsnosti u Kragujevcu, u okviru kojeg bi trebalo da se nalaze Centar za istraživanje na matičnim ćelijama i Banka za matične ćelije, pauziran je jer su kako kaže raskinuli ugovor i menjaju sada izvođače radova.

OVO MORATE ZNATI

LICE NAJOKRUTNIJEG ZLOČINAČKOG UMA! Zastrašujuće fotografije pedofila otmičara devojčice sa Kosova! (GALERIJA)

BILI SU NAJLEPŠI PAR BEOGRADA, A ONDA JE ON POŠAO U SMRT! Najtragičnija ljubavna priča ovih prostora!

HAOS I ANARHIJA NA AMERIČKIM ULICAMA (VIDEO, GALERIJA)

REŠENA MISTERIJA! 25 miliona ljudi je nestalo, sada znamo šta se dogodilo! (GALERIJA, VIDEO)

- Jedinica za upravljanje projektima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog istraživanja poslala je predlog Evropskoj Investicionoj Banci koja to kreditira. Tako da očekujem da ćemo i to uskoro nastaviti da radimo -  kazala je Brnabić.

Do kraja godine imaju u planu i da završe prve dve zgrade za pripadnike službe bezbednosti i tada planiraju da predaju ključeve od stana.

- To su sve neke stvari na kojima smo radili dan i noć proteklih nekoliko godina, i drago mi je što ih danas vidim. Bez sumnje mi je najvažniji Gružanski koridor i severna obilaznica oko Kragujevca. Prvo smo mislili da idemo sa brzom saobraćajnicom, a onda je predsednik Aleksandar Vučić rekao da idemo na autoput do Mrčajevaca i time praktično povezujemo Kragujevac autoputem do Koridora 10 i do Moravskog koridora, a onda je tu odmah i Čačak Koridor 11 i aerodrom. Tako da je to drugačija strateška perspektiva Kragujevca -  istakla je premijerka.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar